Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
 

Om HiM​​o​l​de​ / Aktuelt / For ansa​tte / For studentene / Biblioteket / Kontakt oss ​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Bachelor i regnskap og revisjon

Om du har sansen for tall, ønsker å forstå de økonomiske styrkene eller svakhetene i en bedrift eller veilede og gi råd til bedrifter, så er bachelorstudiet i regnskap ogrevisjon midt i blinken for deg. Mange bedrifter og offentlig virksomheter har ofte egne interne regnskapsførere eller revisorer.

Jobbmuligheter

Med revisorutdanning kan du jobbe i økonomiavdelinger, regnskapsavdelinger, med rådgivning, skatterett, IT, eller med generell bedriftsrådgivning. Studiet gir deg kompetanse for stillinger både i privat og offentlig virksomhet. Som registrert revisor kan du starte egen revisjonsvirksomhet. Studieplan for regnskap og revisjon dekker også de teoretiske kravene for autorisasjon som regnskapsfører.

Studiets innhold

Studiets tre første semester har tilnærmet samme innhold som bachelorstudiet i økonomi og administrasjon, mens vi i de tre siste semestrene fokuserer på finansregnskap, rettslære, revisjon og skatterett, som alle er helt sentrale fag for en revisor.

Bli registrert revisor eller autorisert regnskapsfører

For å bli registrert revisor kreves bestått treårig revisorutdanning med karakteren C eller bedre i fagene finansregnskap, rettslære, revisjon og skatterett i studiets siste år. For øvrig gjelder samme karakterkrav som for økonomisk-administrativt studium.

Master i økonomi og administrasjon

HiMolde har et eget masterstudium i økonomi og administrasjon. Studenter med bachelor i regnskap og revisjon vil kunne søke opptak til dette studiet.

Videre studiemuligheter

Bestått revisjonsutdanning med særskilte karakterkrav, gir også adgang til mastergradsstudium ved Norges Handelshøyskole og Handelshøyskolen BI. Bestått mastergradsstudium med særskilte krav til
karakternivå og 3 års variert praksis i revisjon gir rett til bevilling som statsautorisert revisor

​RYKTENE OM ET GODT STUDIEMILJØ STEMTE

Martin Dalseth.jpg "Jeg valgte å studere revisjon fordi det er en mer spesialisert utdanning enn for eksempel øk.adm, og det gir gode jobbmuligheter både som revisor,
som økonomisjef eller rådgiver. Jeg ønsker å fortsette med en mastergrad og senere ser jeg for meg en jobb innen ett av de store revisorfirmaene. Jeg hadde hørt mye positivt om Molde og trives godt som student. Det sosiale miljøet er godt og jeg har engasjert i Studenttinget ved siden av studiet."

Martin Dalseth
bachelorstudent, regnskap og revisjon
Økonomiansvarlig i Studenttinget ved HiMolde

 

Studentuttalelse Camilla Gjetvik
Sist oppdatert: 05.02.2018 15:55:44
Dele innhold