Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
 

Om HiM​​o​l​de​ / Aktuelt / For ansa​tte / For studentene / Biblioteket / Kontakt oss ​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Bachelor i Sport Management

-Advancing the field

Er du fremtidens idrettsleder? Da bør du studere Sport Management ved Høgskolen i Molde. Vi tilfører idretten bedre kompetanse tilpasset idrettens eget behov.

I Sport Management-utdanningen får du kompetanse på tvers av fagfelt for å forstå og kommunisere effektivt. Du vil også lære hvordan motivasjon og produktivitet virker hos frivillige. Hvordan du kan tenke strategisk og kreativt i en verden preget av konkurranse og endringer. De fleste nordmenn berøres av den organiserte idretten. Dermed hviler et stort ansvar på de som jobber med ledelse i disse organisasjonene. Vårt hovedmål er at du som ferdigutdannet skal være bevisst ansvaret, kjenne faget og virkelig gjøre en forskjell i organisasjonen du jobber i. Lederne må rustes for denne oppgaven. Enten det er i ett av de 11 951 idrettslagene, 366 idrettsrådene, 19 idrettskretsene eller 54 særforbundene som vi har i Norge.

Studiets faglige innhold

Hovedvekten av Bachelorgraden i Sport Management består av idrettsspesifikke fag som klubbledelse, sport og media, sportsøkonomi og idrettsjuss. I tillegg kommer generelle emner, som markedsføring, økonomistyring/regnskap og foretaksstrategi. Vi legger også til rette for utplassering i idrettsorganisasjoner og utveksling til universiteter i England, Tyskland, Sverige og Nederland.

Jobbmuligheter

Våre tidligere studenter arbeider eksempelvis i Idrettsforbundet, Idrettskretser, særforbund, og idrettsklubber. Du blir kvalifisert til å utføre arbeidsoppgaver innen ledelse, markedsføring, økonomi, instruksjon, trening og planlegging av arrangementer.

Hvorfor Høgskolen i Molde?

Studiet er ett av få lignende tilbud i Norge og Høgskolen i Molde har mange fortrinn for å tilby en god lederutdanning i samarbeid med idretten. Vi har et godt utviklet lokalt samarbeid med, idrettskrets og de største idrettsklubbene, og også nasjonalt med Norges Fotballforbund.
Ved Høgskolen i Molde har vi sterke fagmiljøer innen økonomi, logistikk og ledelse, som studiet i Sport Management drar nytte av. En unik utplasserings-periode i løpet av studietiden gir studentene verdifullt kontaktnett overfor idrettsklubber og -forbund. Eksempler på organisasjoner vi har utplasseringsavtaler med er: Norges Idrettsforbund, Norges Fotballforbund, Idrettskretser og MFK.

Videre studier

Ved å utvide med Aktivitetslære 1, 2 og 3 kan du få godkjent Årsstudium i Idrett som kan benyttes inn i en lærerutdanning.

Studenter med bachelorgrad i Sport Management kan søke opptak til følgende masterstudier ved HiMolde:

 Kontaktperson for studiet

​Studieleder Kjell Marius Herskedal

kjell.m.herskedal@himolde.no


"Jeg ønsker å jobbe innen idretten, og HiMolde er et av få steder som tilbyr lederutdanning innen denne retningen.

Byen og beliggenheten er fantastisk og man kommer inn i et studentmiljø hvor det er lett å bli kjent med hverandre."

Louise Dahle
Student, Sport Management
Horten

Sist oppdatert: 28.08.2018 15:12:45
Dele innhold