Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
 

Om HiM​​o​l​de​ / Aktuelt / For ansa​tte / For studentene / Biblioteket / Kontakt oss ​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Bachelor i juss og administrasjon

Samfunns- og næringslivet blir i økende grad lovregulert, noe som øker samfunnets behov for juridisk kompetanse. Dette er forsterket gjennom internasjonale forpliktelser. Ved å kombinere juss, statsvitenskapelige og administrative fag, får du en allsidig og bred grunnutdanning som gjør deg i stand til å forstå sentrale forhold i samfunn, organisasjoner og politikk.  

 tronsli

Molde er en fantastisk by og sammen med høgskolens studier gir det en flott  studieopplevelse. Jeg valgte juss og  administrasjon fordi jeg ønsket meg en en faglig sterk utdanning som jeg kan bruke i mange ulike yrker, enten det er i offentlig eller privat sektor.
Eivind Tronsli,  Student, Juss og administrasjon

Jobbmuligheter

Utdanningen kvalifiserer for arbeid både innen offentlig og privat sektor. Studiet gir spesielle kvalifikasjoner for administrativt arbeid knyttet til omstillings-, utviklings- og utredningsarbeid. Studiet gir også gode forutsetninger for stillinger
som innebærer informasjon og samfunnskontakt
 

Studiets faglige innhold

Bachelorstudiet i juss og administrasjon er organisert som et eget treårig løp, men du kan også kvalifisere til graden ved å ta årsstudiene i statsvitenskap og juss, i valgfri rekkefølge, for så å ta det felles tredje året i studiet.

Studiet gir grunnleggende kunnskaper i juss, statsvitenskap og organisasjonsteori, samt i samspillet mellom juss, politikk og organisasjon. Det tas utgangspunkt i et globalt perspektiv der det blir lagt særlig vekt på endring i politiske og juridiske vilkår og rammebetingelser. Studiet vil også gi en innføring i juridisk og samfunnsvitenskapelig metode.

Videre studiemuligheter

Med en bachelorgrad kan du søke opptak til masterstudiet i samfunnsendring, organisasjon og ledelse ved HiMolde eller masterstudier ved andre universitet og høgskoler.

Sist oppdatert: 26.02.2018 14:48:10
Dele innhold