Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
 

Om HiM​​o​l​de​ / Aktuelt / For ansa​tte / For studentene / Biblioteket / Kontakt oss ​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Årsstudium i IT

Både på nett og på Campus

Antall IT-relaterte jobber har økt jevnt de siste 30 årene. Nye næringer dukker opp og endringer i måten vi samhandler på internt i bedriftene og mellom bedriftene gjør at vi blir stadig mer avhengig av gode IT-løsninger. Samtidig skaper den nye teknologien nye typer jobber, og her er god IT-kompetanse en av forutsetningene for å lykkes.

IT-studiet gir deg en innføring i alle sider av moderne databehandling. Ved å forstå teknologien vil du se mulighetene og begrensningene. Det vil gjøre deg i stand til å delta i IT-prosjekter, og til å forstå hvordan IT kan utnyttes til å forenkle og forbedre arbeids­oppgaver. Samtidig vil du få trening i bruk av sentrale verktøy slik at du selv kan utvikle enkle datasystemer.  

Studiets oppbygging

Studiet består av emner som:
 • Praktisk programmering
 • Informasjonsteknologi
 • Forretningsprosesser og ERP
 • Fra virksomhetsdata til informasjon
 • Webutvikling
 • Innføring i databaser
 • E-handel

Gjennomføring

Studiet består av forelesninger, gruppearbeid og egeninnsats. Kursmateriell, inklusiv video av mange av forelesningene, vil være tilgjengelig på nett. Lærebøker kommer i tillegg i de fleste fag. I hvert emne vil det være krav om innlevering av obligatoriske oppgaver.

Studiet kan benyttes

 • som et påbygg på annen utdanning, for å stå sterkere i arbeidsmarkedet.
 • som en introduksjon til høyere utdanning.
 • som en del av Bachelor i økonomi og administrasjon ved Høgskolen i Molde.
 • for de som ønsker å beherske IT bedre i sin jobbsituasjon.

Videre studier

Etter årsstudiet i informasjonsteknologi kan du gå videre på bachelor i økonomi og administrasjon. Du har da allerede gjennomført ett av de tre årene. Du vil også stå sterkt siden du har tatt mange nyttige metodefag i løpet av det første året.

 Som nettstudium

Årsstudiet i IT tilbys også for nettstudenter med egen kode i Samordna opptak (211 187).  

Innholdet i nettstudiet følges via Canvas

 Kontaktperson for studiet

DET ER MYE IT I FISK

 "Maritech har drevet med digital sjømat i snart 40 år. Norsk eksport av sjømat har lange tradisjoner, og er en bransje med utrolig flinke folk. Vi ser dette fra dataverdenen, og som samarbeidspartner må vi gi løsninger som gjør kunden enda bedre i konkurransen i et globalt marked.
Til det er anvendt IT vårt redskap. F. eks forlanger konsumenten at mer og mer skal kunne spores. Hvor er fisken fanget, hva har den spist? Dette skal dokumenteres, og enten fisken selges i Dubai eller Drøbak skal historien kunne fortelles. Det handler om matvaretrygghet, og IT gjør det mulig."
Kristoffer Singstad
Chief Technology Officer, Maritech AS

Sist oppdatert: 21.03.2018 10:12:24
Dele innhold