Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
 

Om HiM​​o​l​de​ / Aktuelt / For ansa​tte / For studentene / Biblioteket / Kontakt oss ​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Årsstudium i idrett og Adventure

Årsstudium i Idrett og Adventure tilbyr det beste fra to verdener. Praktisk idrett og adventures i Romsdals fantastiske natur, gir et fullverdig årsstudium i idrett. Som student på idrett og adventure deltar du i løpet av studieåret på «camper» innen vått friluftsliv, bratt friluftsliv, ski og øyhopping

Jobbmuligheter

Studiet gir studentene grunnleggende innføring i emner som er relevante for å kunne planlegge, tilrettelegge og gjennomføre fysisk aktivitet innen lærer-, trener- eller instruktøryrket. Studiet gir et godt grunnlag for å bli instruktør i fitnessbransjen, eller i den voksende adventurebransjen. Studiet retter seg mot idrettsutøvere, lærere, trenere og andre med interesse for idrett, og kvalifiserer til kroppsøvingsundervisning i grunnskolen dersom man er lærerutdannet.

Hvorfor Høgskolen i Molde?

Dette studietilbudet skiller seg fra de fleste idrettsutdanninger i Norge, ved at det også trekker inn adventure-aspektet. Adventure en sterkt voksende bransje, og handler om å arrangere opplevelsesbaserte aktiviteter. For å gi en innføring i dette, gjennomfører vi fire camper i løpet av året. Med vår beliggenhet er det ikke nødvendig å reise langt for å få fantastiske rammer rundt dette. Fra padling og sykling på Romsdalskysten til klatring i den spektakulære Vengedalen, får du oppleve det beste regionen har å by på. Sammen med mer tradisjonell undervisning innen ulike idrettsfag vil dette gi et både lærerikt og uforglemmelig år. Høgskolen i Molde har ellers et av landets største utdannings- og forskningsmiljø innen Sport Management. På utdanningssiden tilbyr Høgskolen i Molde også bachelorgrad og mastergrad i Sport Management.

Studiets faglige innhold

Studiet i idrett består av fagmodulene treningslære, aktivitetslære, prestasjons-psykologi, adventure management og idrettens organisering og ledelse. Målet for studiet er å lære å legge til rette for fysisk aktivitet, slik at den både er utviklende og inspirerende.

I de ulike kursene er vi innom følgende:

  • Treningslære: Anatomi, bevegelsesanalyse, utholdenhetstrening og styrketrening.
  • Aktivitetslære: Løping, livredning, fotball, volleyball, turn, basketball, klatring, ski og padling
  • Prestasjonspsykologi: Gruppeprosesser, selvregulert læring, talentutvikling og motorisk læring.
  • Adventure management: Planlegging av en Adventure innen opplevelsesturisme.
  • Idrettens organisering og ledelse: idretts- historie og en oversikt over hvordan idretten i Norge er organisert

Videre studier

Studiet kvalifiserer til videre utdanning innen idrett og adventure. Det er overgangsordninger for å gå videre på Bachelorstudiet i Sport Management, dersom valgfagskombinasjonen tilpasses dette. Det kvalifiserer også for idrettsstudier ved flere andre utdanningsinstitusjoner.


Opptak på grunnlag av realkompetanse, se egne bestemmelser: http://kvalitet.himolde.no/KS_TJI513b  

Krav om politiattest

Søkere som får tilbud om opptak til års-studium i idrett må framvise gyldig politiattest.

 Nytt, spennende og artig!


Nytt spennende og artig sier idrettsstudentene Siri Skjølsvik og Marielle Solberg Holm. 

Klikk på bildet og les mer om hva de to studentene sier om studiet og se video fra praksis i kurset Aktivitetslære på Sellanrå barneskole i Molde.


"I løpet av studiet blir studentene kjent med mange ulike idretter. Mange av studentene bruker fritiden sin på å utøve sin egen idrett eller er trenere i ett av de mange idrettslagene i Molde."

Iver Stølen
Student, Idrett
Midsund

Sist oppdatert: 07.03.2018 11:04:03
Dele innhold