Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
 

Om HiM​​o​l​de​ / Aktuelt / For ansa​tte / For studentene / Biblioteket / Kontakt oss ​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Årsstudium i juridiske fag

Behovet for juridisk kompetanse er til stede i nær sagt alle deler av offentlig sektor, i private bedrifter og organisasjoner. Som saksbehandler i en kommune, ansatt i helsesektoren, personalleder i privat sektor og lignende, har du behov for kunnskap om rettsregler og hvordan du anvender disse på konkrete problemstillinger.  

Studiets faglige innhold

Studiet skal gi kunnskap om juridisk metode og hvordan løse rettslige problemstillinger. Studiet består av følgende selvstendige moduler, hver på 15 studiepoeng:
  1. Rettslære (i hovedsak privatrettslige emner)
  2. Etikk
  3. Arbeidsrett
  4. Forvaltningsrett
  5. Statsrett

Videre studier

Studiet er en selvstendig kompetansegivende årsenhet i juridiske fag, men kan også benyttes som del av bachelorstudiet i juss og administrasjon ved Høgskolen i Molde eller andre universitet og høgskoler.
 
Opptak på grunnlag av realkompetanse, se egne bestemmelser: http://kvalitet.himolde.no/KS_TJI513

 Kontaktperson for studiet

​Har overgått mine forventninger

Raymond denis.jpg

"Jeg har alltid interessert meg for juss og ønsker meg en jobb hvor jeg får anvende denne kunnskapen. Når jeg er ferdig med jusstudiet har jeg en bachelor i juss og administrasjon og jeg ser for meg en jobb som saksbehandler innen offentlig forvaltning, hvor jeg kan få anvende jusskompetansen. Som student har jeg sittet som medlem i kvalitetsteamet ved studiet og jeg opplever at vi samarbeider godt med fagpersonalet. Jeg visste lite om Molde på forhånd, men både studiemiljøet og Molde har mer
enn svart til forventningene."

Raymond Denis Nsabimana
student, juss

Sist oppdatert: 08.01.2018 09:15:04
Dele innhold