Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
 

Om HiM​​o​l​de​ / Aktuelt / For ansa​tte / For studentene / Biblioteket / Kontakt oss ​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Årsstudium i statsvitenskap

Studiet skal gi grunnleggende kunnskap om og forståelse for politiske prosesser nasjonalt og internasjonalt, og om hvordan ulike aktører deltar i politikken. Studiet gir deg også en innføring i ulike institusjoners oppbygging og virkemåte, samt i samfunnsvitenskapelig metode.

Hvorfor Høgskolen i Molde?

Det legges stor vekt på dialog mellom lærer og student og sterk kobling mellom teori og praksis. I metodekurset vil studentene få benytte ulike analyseverktøy til å forske på konkrete problemstillinger.
 

Videre studier

Studiet egner seg godt for studenter som tar sikte på en bachelorgrad i juss og administrasjon i Molde eller statsvitenskap ved andre høgskoler og universiteter. Studiet egner seg også som etter- og videreutdanning for tilsatte i offentlig eller privat virksomhet. Studiet er f.eks. godkjent som 1-årig videreutdanning for lærere. Ønsker du å bli journalist, anbefaler vi en kombinasjon av statsvitenskap og medieutdanning.
 
Opptak på grunnlag av realkompetanse, se egne bestemmelser: http://kvalitet.himolde.no/KS_TJI513
 

 

 Kontaktperson for studiet


"​Studiet er lærerikt og utfordrer studentene på flere områder. Studiet i statsvitenskap er både tilrettelagt for de som ønsker å utdanne seg innen dette fagområdet og for de som ønsker å kombinere dette med andre samfunnsfagsstudier. Undervisningen er av høy kvalitet og vi inngår i et fellesskap med engasjerte studenter og lærere."

Karoline Bakken Sæther
Student, statsvitenskap
Oslo

Sist oppdatert: 06.03.2018 12:49:55
Dele innhold