Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
 

Om HiM​​o​l​de​ / Aktuelt / For ansa​tte / For studentene / Biblioteket / Kontakt oss ​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
Aktuelt

Arbeidslivet trenger IT-bevisstgjøring

Av: Eide Jan Ragnvald | Publisert: 19.05.2017 13:08:43

​Førsteamanuensis ved Høgskolen tror virusene tvinger fram endringer i folks digitale hverdag.

​Saken er basert på en artikkel skrevet av Erik Birkeland og først publisert på RBNett.

IT-avdelinga-Erik Birkeland-Høgskolen i Molde.jpg
Fra venstre: Overingeniør Jostein Hestad, førsteamanuensis Steinar Kristoffersen og IT-sjef Kjetil Kroknes. Foto: Erik Birkeland/Romsdals Budstikke

 

Datasikkerhet er et stadig aktuelt tema og med det nye løsepengeviruset WannaCry i nyhetsbildet ble frokostmøtet som ble arrangert på Molde Campus om teamet veldig aktuell. Førsteamanuensis Steinar Kristoffersen sier i et intervju med Romsdal Budstikke at:


– Vil vil aldri kunne gardere oss mot at noen blir lurt til å trykke på en lenke. Når vi ser de nylige angrepene må vi vurdere om vi skal tillate innhold på maskinene våre gjennom e-post, sier Steinar Kristoffersen, og tror epost vil kunne avløses.
– Studentene sjekker sosiale medier oftere enn de sjekker e-posten sin. Det finnes ny og bedre teknologi for meldingstjenester. Jeg tror vi ser begynnelsen på slutten for e-post. Om ti år vil vi se på den som vi nå ser på sjekkhefter, sier han.


Kunnskapen må på plass

– Jeg håper vi kan samle litt næringsliv til diskusjon og bevisstgjøring om datasikkerhet. Det finnes teknologi for å beskytte seg, men organisasjonen er også utrolig viktig. Rutinene og kunnskapen må være på plass. Det er et paradoks at mange bedrifter fraskriver seg ansvaret ved å sette ut IT-tjenester, samtidig som så mye skjer digitalt og man er sårbar ved angrep, sier Kristoffersen, som er glad skolen har en sterk IT-avdeling på huset.

Sist oppdatert: 19.05.2017 13:26:28
Dele innhold