Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
 

Om HiM​​o​l​de​ / Aktuelt / For ansa​tte / For studentene / Biblioteket / Kontakt oss ​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
Aktuelt

Disputas om idrett og skatt

Av: Straumsheim Jens Petter | Publisert: 12.09.2017 13:13:51
Odd%20Anders%20Boyum%20Folkeseth

​Odd Anders Bøyum-Folkeseth

​​Høyskolelektor ved Avdeling for Økonomi og samfunnsvitenskap, Odd Anders Bøyum-Folkeseth disputerer for doctor philos-graden ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet, ved Universitetet i Stavanger 22. september 2017.

Han forsvarer avhandlingen Idrett og skatt – Inntektsbeskatning av idrettsutøvere og idrettslag.


Inntektsbeskatning
Avhandlingens hovedformål er å klargjøre og vurdere gjeldende regler for inntektsbeskatning av idrettsutøvere og idrettslag.
Bøyum-Folkeseths framstilling består av tre hoveddeler. Den første vurderer skatteplikten for idrettsutøver bosatt i Norge. Grensen mellom skattepliktig arbeid eller virksomhet og skattefri hobby er er hovedproblemstilling. Den andre delen ser på skatteplikten for idrettslag hjemmehørende i Norge. Sentrale spørsmål er om idrettslag bør være skattefrie og om tilknyttede selskaper kan være skattefrie.
I den tredje hoveddelen undersøker Bøyum-Folkeseth idrettsutøvere og idrettslag med aktivitet i andre land enn der de er hjemmehørende. De fleste skatteavtaler har egne bestemmelser om beskatning av artister og idrettsutøvere. Bøyum-Folkeseth stiller spørsmål om det er behov for slike særskilte regler.

Professor Benn Folkvord ved UiS har vært hovedveileder.


Alle interesserte er velkommen til prøveforelesning kl 10.00 over det selvvalgte emnet «Innteksfradrag for bidrag til ideelle organisasjoner», og kl 11.15 over tildelt emne «Beskatning av kunstnere». Disputasen finner sted kl 13.00, på
Universitetet i Stavanger, Arne Rettedals hus, AR V-101

Kunngjøring for disputas

Sist oppdatert: 12.09.2017 13:23:51
Dele innhold