Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
 

Om HiM​​o​l​de​ / Aktuelt / For ansa​tte / For studentene / Biblioteket / Kontakt oss ​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
Aktuelt

Formidlingsprisen 2017 - Her er de nominerte

Av: Eide Jan Ragnvald | Publisert: 22.06.2017 13:14:54

​Høgskolen i Molde vil stimulere til økt formidlingsvirksomhet. Nå har Formidlingsutvalget nominert sine kandidater.

Formidlingsutvalget har nominert følgende tre kandidater til Formidlingsprisen 2017 (i uprioritert rekkefølge):


Hallgeir Gammelsæter
Svein Bråthen
Else Lykkeslet og Eva Gjengedal

Prisen skal i første rekke gå til personer som har gjort en særlig fortjenestefull formidlingsinnsats i formidling av forskning og fagkunnskap knyttet til Høgskolen i Molde. Det skal legges vekt på dyktighet i å formidle fagstoff fra egen eller andres forskning til et publikum som i hovedsak befinner seg utenfor akademiske kretser.

Forrmidlingsprisen ble utdelt første gang i 2015. Professor Arild Hervik den første som fikk prisen. Året etter var det professor Kai A. Olsen som hadde den ære. Valget av prisvinner vil være hemmelig frem til utdelingen som skjer i forbindelse med åpning av det nye studieåret i august. 


Om kandidatene:

 

Hallgeir Gammelsæter

Hallgeir Gammelsæter Foto: Arild Waagbø - Panorama Professor Hallgeir Gammelsæter har en sentral offentlig forskerstemme, spesielt innen idrett og ledelse, - gjerne i kombinasjon. Rollen som formidler har han opprettholdt i den perioden han har vært leder av høgskolen. Et nylig eksempel er utgivelsen av boka «Poeng, penger og politikk» der Gammelsæter oppsummerer deler av sitt engasjement for å forske på idrett. Gjennom denne boka, tidligere bokutgivelser og en lang rekke populærvitenskapelige bidrag i internasjonale, nasjonale og regionale fora har Gammelsæter reist og analysert problemstillinger som har interesse langt ut over akademiske kretser og satt HiMolde på kartet. Som rektor har Gammelsæter hatt en sentral rolle når det gjelder etablering og utvikling av en uavhengig nettavis, Panorama. 

 

 

 

 


 Svein Bråthen

Svein Bråthen Foto: Arild Waagbø - PanoramaProfessor Svein Bråthen deltar svært aktivt i den offentlige debatten om infrastrukturinvesteringer. Bråthen deltar dels på eget initiativ, og blir dels kontaktet aktivt av media for ekspertuttalelser. De siste år har hans formidlingsbidrag i stor grad dreid seg om metodene som transportetatene bruker for å analysere samfunnsøkonomisk lønnsomhet i konkrete prosjekter, og om prioriteringene i Nasjonal Transportplan. Bråthen er aktiv i den faglige debatten rundt metodene innen akademia, men er også villig til å formidle og kommentere vanskelig fagstoff når det er snakk om aktuelle politiske prioriteringer. Nylige eksempler som har gitt mye omtale i regionale medier, er ny hovedflyplass for Helgeland og Møreaksen. Nasjonale medier har i det siste vist stor interesse for Bråthens uttalelser knyttet til prioriteringene i Nasjonal Transportplan.

 

 

 
Else Lykkeslet og Eva Gjengedal

Eva Gjengedal og Else Lykkeslet Foto: Eden Gao - PanoramaProfessor Else Lykkeslet og Professor Eva Gjengedal sin forskningsformidlingsinnsats har i den senere tid vært preget av samarbeid med kultursektoren i formidlingen av forskning demens-problematikk. Samarbeidet dreier seg ikke bare om å formidle kunnskap, men også å forske på hvordan kunstneriske uttrykk kan bidra til innsikt og forståelse av det å leve med demens-sykdom og hvordan det er å leve nær en person som har demens. Gjennom sitt nyskapende forsknings- og formidlingssamarbeid med Teatret Vårt og lyrikere har de bidratt til å gi befolkningen innsikt i hvordan det er å leve med demens.

 

 

 

 

Utvalget som velger vinneren blant de nominerte:

Prorektor Heidi Hogset (leder)
Karl Yngvar Dale
Jan Ragnvald Eide
 

Sist oppdatert: 15.08.2017 08:19:09
Dele innhold