Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
 

Om HiM​​o​l​de​ / Aktuelt / For ansa​tte / For studentene / Biblioteket / Kontakt oss ​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
Aktuelt

Over halvparten av alle eksamener digitale

Av: Eide Jan Ragnvald | Publisert: 07.07.2017 13:28:21

Det startet med noen få ildsjeler og små skritt. Nå er over halvparten av alle eksamenene ved Høgskolen i Molde digitale. ​

​2015 var det første året hvor Høgskolen i Molde gjennomførte digitale eksamener. IT-ingeniør Steinar Melsæter var prosjektleder den gangen.
- Mange mente det var på høy tid at noe ble gjort, men vi skjønte også at vi måtte gjøre dette på en ordentlig måte. Det ble jobbet hardt for å få på plass skikkelige rutiner slik at vi kjapt ville løse problemer som kunne oppstå.

HiMolde - Steinar Melsæter - digital eksamen.jpg
- Steinar Melsæter er senioringeniør ved IT-senteret og var en av de som sto bak høgskolens satsting på digital eksamen. Foto: Jan Ragnvald Eide - HiMolde


De store vil lære

Flere andre institusjoner deriblant NTNU og Høgskolen i Oslo og Akershus har vært i kontakt med Høgskolen i Molde for å se hva som ble gjort der. Øystein Nerland og Lena Håre i eksamensteamet er raus med rosen overfor den jobben som blant annet Melsæter la ned.
- Arbeidet som ble gjort i starten med rutinene og informasjonsarbeidet rettet mot faglærere og studenter har sørget for at vi har hatt få problemer med omleggingen til digital eksamen. Vi har båret fruktene av jobben som ble gjort av prosjektgruppa hele veien, sier Nerland.

 

Mange som trør til

Lena Håre er leder for eksamensteamet. Hun forteller at selve byggene på høgskolen gjør det ekstra utfordrende å avvikle digital eksamen.
- En av hovedutfordringene ved å være en liten institusjon er at undervisningsrommene våre er små. På de dagene det er mest travelt må derfor eksamenene holdes på flere rom og mye personale må være tilstede under oppstarten for å sørge for at alt går rett for seg.
- Vi på eksamensteamet er heldige som har fått veldig god hjelp fra blant annet IT, bibliotek og faglærere. Med en velvillig administrasjon og lærerstab kan en få til det meste.

Ny og gammel eksamensform Høgskolen i Molde.jpg

- Leder i eksamensteamet, Lena Håre og påtroppende opptaksleder Øystein Nerland. Her med eksempler på gammel og ny eksamensform. Foto: Jan Ragnvald Eide - HiMolde

 

Studentene er fornøyde

Undersøkelser høgskolen har gjort viser også at studentene er fornøyd med ordningen. Hele 8 av 10 studenter foretrekker digitale eksamener.
- Noen av eksamensvaktene synes kanskje at det blir litt kjedelig. De digitale eksamenene gir dem litt færre arbeidsoppgaver, men mange av dem er også veldig interesserte i teknologien. Vi satser på en mer omfattende opplæring av eksamensvaktene etter hvert slik at de kan avlaste «dugnadsgjengen» som gjør dette i dag, avslutter Håre.

Sist oppdatert: 07.07.2017 13:51:44
Dele innhold