Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
 

Om HiM​​o​l​de​ / Aktuelt / For ansa​tte / For studentene / Biblioteket / Kontakt oss ​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
Aktuelt

Starter nytt deltidsstudium i vernepleie i Kristiansund

Av: Straumsheim Jens Petter | Publisert: 16.02.2018 13:21:00

​Fra høsten 2018 vil det på nytt bli tilbudt vernepleierutdanning i Kristiansund.  Høgskolen i Molde starter nemlig opp med deltidsstudium i vernepleie.

COLOURBOX4785286-1klippet.jpg 

Vernepleieryrket gir deg muligheter til å bidra til at mennesker med funksjonsvansker kan oppnå mer selvstendighet og bedre livskvalitet. Gjennom målrettet stimulering og opplæring, ønsker vi å utvikle den enkeltes selvbestemmelse, deltakelse og mestring av dagliglivet. Vernepleierens oppgave kan også være å forebygge funksjonsvansker. Samarbeidsferdigheter er viktig både i utdanning og i yrkesutøvelse. Som vernepleier vil du arbeide tverrprofesjonelt. (Fotot: Colourbox.com)

 

Etterspurt tilbud

Venepleieryrket er allsidig og jobbmulighetene er mange, men fortsatt er det slik at det er underdekning på vernepleiere i regionen og flere kommuner har derfor etterlyst et studietilbud på deltid som kan legges til Kristiansund.

Deltidsstudiet er nettstøttet og går over 4 år, d.v.s. med 75 % studieprogresjon. Studiet er lagt opp med cirka 22 ukesamlinger. De fleste samlingene (ca 14 samlinger) er planlagt lagt til Kristiansund. Første samling blir i august/september 2018.

Studentene vil bli organisert i lokale studiegrupper. Mellom ukesamlingene jobber studentene med oppgaver i gruppe og individuelt. Det er hyppige innleveringer av oppgaveutkast i løpet av studieåret, som studentene får veiledning på og jobber videre med. Arbeidsformene i studiet er varierte med stor vekt på samarbeid i grupper, diskusjoner, ferdighetstrening og personlig utvikling. 

 
Ønsket studentgruppe

Studiet er først og fremst rettet mot søkere som er ansatt i en kommune i Møre og Romsdal, Helse Møre og Romsdal HF, eller i annen jobb innenfor helse og omsorg, pedagogisk arbeid eller tilsvarende i fylket. Studiet blir derfor først og fremst markedsført i Møre og Romsdal.

Vi ønsker søkere som har inngått avtale med arbeidsgiver om tilrettelegging for studiet. Vi ønsker at avtalen bekrefter at det blir gitt permisjon til ukesamlinger/undervisning, praksisperioder, eksamener m.m., samt at arbeidsgiver skaffer praksisplass og praksisveileder. Dette for å få til gode forutsetninger for studiesamlinger, praksisperioder, eksamener m.m.

Søkere som allerede er ansatt på relevant arbeidsplass anbefales å ta kontakt med arbeidsgiver for å diskutere muligheten for å inngå en avtale om studietilrettelegging. Andre søkere anbefales å ta kontakt med relevante arbeidsgivere/arbeidsplasser for å diskutere muligheten for å bli tilsatt i en rekrutteringsstilling.

Les mer om studiet på:

http://www.himolde.no/Studier/Vernepleiedeltid/Sider/side.aspx

Sist oppdatert: 28.02.2018 10:20:54
Dele innhold