Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
 

Om HiM​​o​l​de​ / Aktuelt / For ansa​tte / For studentene / Biblioteket / Kontakt oss ​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
Aktuelt

UiO-student roser HiMoldeX

Av: Waagbø Arild Johan | Publisert: 27.03.2014 15:06:41
​Statsvitenskap-student Sana Khan Marwat (30) ved Universitetet i Oslo skryter av HiMoldeX.

sana
Sana Khan Marwat (t.v.) studerer statsvitenskap i Oslo, men følger statistikkundervisningen på HiMoldeX. Her er hun fotografert sammen med Ap-leder Jens Stoltenberg i forbindelse med et foredrag han holdt på Universitetet i Oslo i forrige uke. Foto: Privat

 

Høgskolen i Moldes åpne kursplattform - HiMoldeX - følges av stadig flere studenter landet over. En av dem er Sana Khan Marwat (30) som tar en bachelor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo.

Hun la inn denne rosende meldingen om førsteamanuensis Per Kristian Rekdals statistikkurs på HiMoldes Facebook-side:

- Hei. Jeg vil takke HiMoldeX, og særlig Per Kristian Rekdal, for kjempebra innsats og engasjement. I dette semesteret har jeg metode og statistikk ved UIO. Det er kjedelig hvis Norges største og eldste universitet ikke tilbyr like bra moderne og undervising som dere eller at foreleserne er ikke villige å følge deres spor. De statistikkvideoene har vært nyttig for meg selv om vi ikke har det samme pensumet. Du har visst deg at du virkelig vil lære bort den kunnskapen du har. Tusen takk og carry on the good work!

 

Tipset av medstudenter

Til HiMolde.no forteller Sana Khan Marwat at det av en medstudent av henne på kurset i Metode og statistikk (STV1020) som anbefalte henne å følge Rekdals statistikkurs.

- Jeg vet av fem-seks stykker på seminaret mitt som følger statistikkundervisningen på HiMoldeX, men det er helt sikkert over ti stykker. Jeg er veldig fornøyd med kurset. Rekdal forklarer ting på en veldig god måte og kompendiumet til kurset ligger åpent på nettet. Dette er er sånn moderne undervisning bør være, sier hun.

Hun forteller at hun rekker å se en Rekdal-time på t-banen på vei til Blindern, og enda en undervisningstime på t-banen på vei hjem. Og hun følger av og til Rekdal når hun trener på tredemølle.

 

- California og Molde

Sana Khan Marwat sier at videoforelesninger er særlig viktig for studenter som er småbarnsforeldre - hun har selv to sønner på fem og åtte år - og studenter som blir syke eller har konsentrasjonsproblemer. Hun sier at hun har tatt opp saken med lærerkreftene i Oslo, og bedt om å få det samme videotilbudet der.

- Jeg vil rett og slett takke dere ved Høgskolen i Molde for at dere bruker moderne teknologi på en måte som de ikke gjør på Universitetet i Oslo. Om en liten høgskole får dette til, så må jo også de store og gamle universitetene få til det samme. De må bruke teknologien. Slik som det er nå kan jeg følge forelesninger i California og Molde, men ikke i Oslo, sier hun.

 

- Motiverer meg

Førsteamanuensis Per Kristian Rekdal - forsker innen teoretisk fysikk og kvanteoptikk - er primus motor for HiMoldeX. Han er storfornøyd med tilbakemeldingen fra UiO-studenten.

- Dette motiverer meg til å gjøre enda mer på dette området. Til høsten skal jeg jekke opp nivået. Denne studenten er et av flere eksempler på studenter over hele landet som takker oss for at vi legger ut undervisngen på nett. Da lyden ble borte på en forelesning i revisjon, så fikk vi klagestorm fra studenter i Halden, sier Rekdal.

- Hvordan skal du jekke opp nivået?

- Jeg skal bruke sommeren til å lage korte videoer på fem til 15 minutter som tar for seg sentrale emner i matematikk - MAT100. Dette er skrekkfaget for studenter ved alle landets høgskoler og universiteter, og jeg skal sørge for at undervisningsmateriellet her blir kanonbra, sier Rekdal.

 

- Lite byråkrati

Rekdal sier at det ikke er noe som er til hinder for at en liten høgskole kan ha både undervisning og forskning som er av ypperste klasse.

- Ikke bare kan vi bli like bra som de største undervisningsinstitusjonene her til lands, men vi til og med bli bedre enn dem. Vi har en liten administrasjon og lite byråkrati her. Det er en stor fordel. Og det er helt i orden for meg at studenter over hele landet følger undervisningen vår, sier han.

 

- Hakket foran

Fanny Duckert, som er dekan ved SV-fakultetet på Universitetet i Oslo, sier at de har begynt å legge ut videoer fra forelesninger, men ikke i samme omfang som ved HiMolde.

- Jeg får bare gratulere Høgskolen i Molde med at dere har fornøyde studenter og at dere ligger hakket foran oss når det gjelder å legge ut forelesninger på nett. Dere har snudd dere fort rundt. Vi har en større og litt mer tungrodd organisasjon, sier hun.

Hun tror at UiO kan tilby forelesninger på en åpen kursplattform om et år eller to.

- Vi er ikke kommet så langt ennå, men legger ut enkelte ting og har et utviklingsprosjekt på gang, sier Duckert.

PerKristianRekdal725
Per Kristian Rekdal sier at rosen fra oslostudenten motverer ham til å lage enda bedre undervisning for HiMoldes åpne kursplattform HiMoldeX. Sommeren skal han bruke til å lage korte videoer til «skrekkfaget» MAT100. Foto: Arild J. Waagbø

Sist oppdatert: 28.03.2014 12:39:37
Dele innhold