Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
 

Om HiM​​o​l​de​ / Aktuelt / For ansa​tte / For studentene / Biblioteket / Kontakt oss ​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
Aktuelt

Tredje best i landet på master-fullføring

Av: Eide Jan Ragnvald | Publisert: 27.06.2017 13:44:55

​Nesten ingen andre masterstudenter er like gode på å fullføre graden på normert tid som de ved Høgskolen i Molde. Tett oppfølging og stramme studieløp får æren for det.

​Nyhet!

Høgskolen i Molde har 2 masterstudier med søknadsfrist 1. august.
Master of Science in Petroleum Logistics
Master of Science in Sport Management


Hos forskerforum.no kom det nylig fram at HiMolde ligger som nummer tre i landet på andel studenter – 65,2 prosent – som fullfører masterutdanningen på normert tid.
Studiesjef Sissel Waagbø sier tallene for masterfullføring er gledelige, men ikke overraskende.

- Det er alltid godt å komme godt ut. Dette skyldes at vi har stramme studieløp med klare frister for masteroppgavene. Vi så en klar endring i gjennomføring da noen studieprogram som IKKE hadde klare frister fikk det, sier Waagbø til Romsdals Budstikke.

 Odin Dahlen-Master-Høgskolen i Molde.jpg

Tidligere student Odin Dahlen fikk jobb før han var ferdig med studiene.
Foto: Espen Istad

 

Godt studiemiljø og engasjerte lærere 

Odin K. Dahlen ble nylig ferdig med dobbel master i petroleumslogistikk fra Høgskolen i Molde. Han tror engasjerte lærere som «presser på» og godt studentmiljø bidrar til at mange Molde-studenter fullfører mastergraden på normert tid.


– På grunn av dårligere tider i petroleumsnæringen valgte jeg å studere videre slik at jeg er klar når oppturen kommer igjen.

 

Fikk jobb med en gang

1. august starter Dahlen i O. Mustad & Søn, verdens største produsent av fiskekroker. Stillinga som Global supply chain controller fikk han før han var ferdig på masteren.

– Logistikk er en «potetutdannelse». Nesten alle arbeidsplasser har en form for logistikk. For meg er det en fordel å ha gått på Høgskolen i Molde, som er vitenskapelig høgskole i logistikk. Skolen er anerkjent, og er den eneste i verden med egen petroleumslogistikk-master, sier Dahlen.
 

Saken er basert på to artikler fra Romsdals Budstikke av Rigmor Sjaastad Hagen. 

Landets tredje beste på master-fullføring. Har stramme studieløp.

Sist oppdatert: 27.06.2017 14:38:39
Dele innhold