Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
 

Om HiM​​o​l​de​ / Aktuelt / For ansa​tte / For studentene / Biblioteket / Kontakt oss ​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
Aktuelt

Ny artikkel – dimensjonering av subsidierte flytilbud

Av: Werner Tarjei Fiskergård | Publisert: 25.01.2017 10:32:45
SveinBraathen

​Svein Bråthen ved Høgskolen i Molde har sammen med Knut Sandberg Eriksen ved Transportøkonomisk institutt fått publisert en artikkel i tidsskriftet Journal of Air Transport Management.

Norge og mange andre land, som Storbritannia, USA og Canada, har subsidierte flytilbud i sine tynt befolkede regioner. Hensikten er å ivareta en slags minste transportstandard. Innen EU er dette regulert gjennom et regelverk for Public Service Obligation (forpliktelse til offentlig tjenesteyting). Til tross for disse reguleringene er det stor variasjon i dette tjenestetilbudet. Dette kan ikke alltid forklares med kjennetegn ved de regionale transportmarkedene. Svein Bråthen har, sammen med Knut S. Eriksen ved Transportøkonomisk institutt, publisert en artikkel i Journal of Air Transport Management som drøfter dette. Den inneholder en metodikk for å analysere hvordan slike transporttjenester bør kunne utformes gjennom å forene politiske og samfunnsøkonomiske målsettinger, med basis i et sett av kriterier og en numerisk modell.

Fakta om artikkelen og sammendrag finner du i Cristin.

Sist oppdatert: 25.01.2017 11:02:11
Dele innhold