Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
 

Om HiM​​o​l​de​ / Aktuelt / For ansa​tte / For studentene / Biblioteket / Kontakt oss ​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Særtrykk - retningslinjer

Av: Straumsheim Jens Petter | Publisert: 14.08.2013 11:45:58
Høgskolen i Molde utgir en egen særtrykkserie, Særtrykk/Reprint, for artikler av ansatte ved HiMolde/MFM som er publisert i internasjonale tidsskrifter med referee. I serien kan også trykkes avhandlinger av ansatte ved HiMolde/MFM.
 
Hensikten med serien er å synliggjøre egen forskning.
 
De utgivelsene som gjelder artikler som er publisert i internasjonale tidsskrifter, kan ikke selges. De kan stilles ut og gis bort til samarbeidspartnere.
 
Hver utgivelse av artikler trykkes vanligvis i 30 eks.: 7 eks sendes Nasjonalbiblioteket, 3 eks. sendes til forfattere som er knyttet til HiMolde/MFM. Resten oppbevares i biblioteket (til bruk for forfatteren eller andre). Avhandlinger kan selges.
 
Biblioteket er ansvarlig for utgivelser i serien.
 
Brev fra Kopinor av 4. juni 2002 bekrefter at kopiering av artiklene er tillatt i henhold til Avtale om fotokopiering og lignende av opphavsrettslig beskyttet materiale ved universiteter og høyskoler, kap. 6 §8.
 
§ 8 i Mønsteravtale mellom Det norske høgskolerådet og Det norske universitetsråd og Kopinor: Kopiering av beskyttet materiale skal bare skje til bruk i institusjonens undervisningsvirksomhet og til intern bruk for forskning og administrasjon ved institusjonen. Som intern bruk regnes også ansattes utlevering av kopier til kolleger ved samarbeidende undervisningsinstitusjoner eller til bruk i samarbeidsorganer for slike.
 
For avhandlinger er det forfatteren som klargjør opphavsrett.
 
Utgivelser i serien har vanligvis ikke ISBN. Dette gjelder artikler. Avhandlinger kan tildeles ISBN. Serien har ikke ISSN.
Serien nummereres med årstall og nummer, slik. 2002 : 1; 2002 : 2 &
I serien inngår artikler fra 2001-
Artiklene trykkes med eget omslag og tittelblad. Kilden (tidsskriftet) angis nøyaktig. Biblioteket har utarbeidet en egen mal for omslag og tittelblad. For avhandlinger kan eget omslag brukes. Serien startet i 2001.
 
Utgivelser i Særtrykk-serien registreres i Oria, men ikke i Cristin (dvs. selve artiklene registreres i Cristin ved første gangs publisering i tidsskriftet).
 
 
Molde, 25. september 2002 - endret 9. november 2011 og 1. juni 2016
Solfrid Vatne           Anne Hustad
rektor                       hovedbibliotekar

Sist oppdatert: 01.06.2016 10:30:22
Dele innhold