Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
 

Om HiM​​o​l​de​ / Aktuelt / For ansa​tte / For studentene / Biblioteket / Kontakt oss ​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Forskning

research.jpg

 

Forskning ved Høgskolen i Molde – vitenskapelig høgskole i logistikk

 

De fleste faglige ansatte ved Høgskolen i Molde – vitenskapelig høgskole i logistikk (HiM) er aktive forskere. HiM vil drive forskningsbasert undervisning, og det er derfor viktig for oss at flest mulig av de som underviser også er aktive forskere. Størstedelen av forskningen foregår i den enkeltes forskningstid, men en del er også finansiert gjennom eksterne prosjekter støttet av Norges Forskningsråd, EUs programmer eller andre. Mye av oppdragsforskningen er utført gjennom Møreforsking Molde AS som er et selvstendig forskningsinstitutt som er delvis eid av høgskolen, og som er lokalisert på Molde Campus.

Fra denne nettsiden vil du kunne finne mer informasjon om forskningsvirksomheten vår gjennom de ulike lenkene – ikke minst vil vi anbefale at du tar en kikk på informasjonen fra de mange forskningsgruppene våre. Her vil du også finne kontaktinformasjon til forskningslederne som kan svare på spørsmål og henvendelser knyttet til de ulike temaområdene. HiM har også en betydelig rolle i forskerutdanning gjennom våre to PhD-programmer.

 Nye publikasjoner fra HiMolde

Ny artikkel – dimensjonering av subsidierte flytilbud

​Svein Bråthen ved Høgskolen i Molde har sammen med Knut Sandberg Eriksen ved Transportøkonomisk institutt fått publisert en artikkel i tidsskriftet Journal of Air Transport Management.

(25.01.2017)

Ny artikkel - How planners’ use and non-use of expert knowledge affect the goal achievement potential of plans

​​Lisa Hansson fra Høgskolen i Molde har sammen med Aud Tennøy (TØI), Enza Lissandrello (Aalborg universitet) og Petter Næss (NMBU) fått publisert en artikkel i tidsskriftet Progress in Planning.

(11.01.2017)

Ny artikkel - Psykose og vold

​Stål Bjørkly (Høgskolen i Molde, Kompetansesenter for sikkerhets-, fengsels- og rettspsykiatri helse Sør-Øst, Oslo universitetssykehus HF) og Pål Grøndahl (Kompetansesenter for sikkerhets-, fengsels- og rettspsykiatri helse Sør-Øst, Oslo universitetssykehus HF) har fått publisert en artikkel i Tidsskrift for Norsk Psykologforening. 

(09.12.2016)

Ny artikkel - Feeling overloaded and shortcomings

​Liv Bachmann, Ragnhild K. A. Michaelsen og Solfrid Vatne fra Høgskolen i Molde har fått publisert en artikkel i tidsskriftet Journal of Multidisciplinary Healthcare.

(22.11.2016)

 Kronikker

Backsourcing – korleis robotar reddar arbeidsplassar

​Lat oss starta med å slå fast følgjande: Robotar reddar norske arbeidsplassar når bedrifter får henta heimatt tidligare utsett produksjon frå lågkostland.

I Etiopia er fødsel farlig

​Tenk deg at du er en ung etiopisk kvinne og gravid for første gang. Verken moren din eller skolen har lært deg noe om svangerskap og fødsel.

Når er pasienten utskrivningsklar?

​​Historien om helsetjenesten er en historie om stadig kortere liggetid på sykehus. Bak utviklingen ligger medisinske og teknologiske framskritt, men også politikk og økonomi.

Hva gjør vi med feilmedisinering?

​Alle kan gjøre feil, men systemet må ta ansvar. «Teorien om det råtne eplet» innebærer å finne en syndebukk ved feil, og det hører fortiden til.

Når den tolvte mann protesterer

​Det er et karaktertrekk ved sporten at langt fra alle som ønsker å vinne faktisk greier det. Ofte til tilhengernes fortvilelse.

Eldre, astronauter og fiskeprotein

​Erfaringer fra romfart og fiskeindustri kan hjelpe oss å løse utfordringene med eldrebølgen. Hva har eldre og astronauter til felles? Jo – begge grupper mister muskelmasse.

 

 

Sist oppdatert: 16.02.2017 10:56:34