HiMolde - Inclusive research
Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
 

Om HiM​​o​l​de​ / Aktuelt / For ansa​tte / For studentene / Biblioteket / Kontakt oss ​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Inclusive research

 

Nettverk for inkluderende forskning sammen med mennesker med utviklingshemming

Inclusive research with persons with intellectual disability

Norge har gjennom ratifisering av CRPD forpliktet seg internasjonalt til å gi alle med nedsatt funksjonsevne de samme rettighetene som den øvrige befolkningen. Dette innebærer også at Norge må ta på alvor at personer med utviklingshemming skal ha reel deltakelse og innflytelse på områder som angår dem. Brukerdeltakelse basert på filosofien «ingenting om oss, uten oss», har vært under utvikling i mange land i mange år. Slik deltakelse er vektlagt i både lovverk og sentrale politiske føringer også i Norge.  Deltakelse og likestilling  er også viktige politiske mål i forskningen, og  Norsk Forskningsråd (NFR) sier at: "Brukerne bør være involvert i alle faser av forskningsprosessen som de og forskerne finner som relevante".

Nettverket «Inkluderende forskning samen med personer med utviklingshemming» er opprettet for å inspirere til og fremme inkluderende forskning sammen med mennesker med utviklingshemming. Nettverket er åpent for de som er interessert i og ønsker å bidra til å styrke en slik tilnærming til forskning. Nettverket har som mål å være en drivkraft for å støtte og fremme inkluderende tilnærming.

Nye medlemmer kan ta kontakt med May Østby, for å bli inkludert i epostlisten.

 

Nyheter

 

Invitasjon til nettverkets seminar og konferanse i Fredrikstad 25.-26.9.18.

 

«Nettverk for inkluderende forskning sammen med personer med utviklingshemming» arrangerte seminar og konferanse i Sandnes 29. – 30.11.17. Første dag fikk vi presentasjoner fra 3 forskere fra Storbritannia som har lang erfaring med en slik tilnærming. I forbindelse med seminardagen 29. november 2017  ble det laget videopptak av de tre presentasjonene med en generell og historisk introduksjon om hva inkluderende forskning er, videre en presentasjon om  utfordringer i inkluderende forskning. Den tredje presentasjonen er et eksempel der personer med utviklingshemming deltar som medforskere i et prosjekt med fokus på historisk forskning og arkiv. Videopptakene er tenkt som et hjelpemiddel for dem som ønsker å bli bedre kjent med inkluderende forskning, men også for dem som allerede har utviklet prosjekter sammen med personer med utviklingshemming og er ute etter inspirasjon eller ønsker å bli kjent med nye eksempler. Power Point fra presentasjonene legges også ut.

-----------------------

Kronikk fra Stål Bjørkly og Guro Fiskergård Werner om likeverd i forskning.

Romsdals Budstikke 25.09.2017

 

Kalender

 

Seminar og konferanse om inkluderende forskning, Fredrikstad, 25.-26. september 2018.

 

 

 Leder

May Østby
 

Førstelektor ved Høgskolen i Østfold, Avd. for Helse og Velferd

Telefon: +47 69608911

Mobil: 99746629

Epost: may.ostby@hiof.no

 

Førstelektor II ved Høgskolen i Molde, Avd. for Helse og sosialfag

Telefon: +47 71214022

Mobil: 99 74 66 29

E-post: May.Ostby@hiMolde.no


 

Sist oppdatert: 27.08.2018 12:05:54
Dele innhold