HiMolde - Pedagogikk i profesjonsutdanning
Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
 

Om HiM​​o​l​de​ / Aktuelt / For ansa​tte / For studentene / Biblioteket / Kontakt oss ​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Pedagogikk i profesjonsutdanning

 Pedagogikk i profesjonsutdanning

Vernepleier- og sykepleierutdanningen har et stort innslag av praksis, henholdsvis 30 og 50%. Studienes oppbygging med både teori og praksis, gir andre pedagogiske utfordringer enn ved rene fagstudier.  Forskningsgruppen har som mål å konkretisere og utvikle forskningsbasert kunnskap relatert til pedagogiske problemstillinger knyttet til å utdanne profesjonsutøvere.

NOKUT's akkreditering av utdanningsprogrammene hadde som mål å sikre kvaliteten på det teoretiske innslaget i våre profesjonsutdanninger. De siste årene har det nasjonalt imidlertid vært et særlig fokus på kvalitet i praksisstudier, og forskningsgruppen har fulgt opp dette temaet i sin virksomhet. I tillegg til å fokusere på dette temaet, har gruppen hatt et sterkt fokus på å løfte hverandre som forskere. Som en konsekvens av dette har gruppen gjennomført et kvalitativt fellesprosjekt med fokus på kvalitet i praksisstudiene ved sykepleier- og vernepleierutdanningen. Alle i gruppen var her delaktige i hele forskningsprosessen som ledet til en vitenskapelig publikasjon. Den positive erfaringen dette ga i forhold til læring medførte at vi nå er i gang med et nytt fellesprosjekt, nå med en kvantitativ tilnærming. Fokuset for dette prosjektet er fortsatt knyttet til kvalitet i praksisstudiene.
I tillegg til gruppens fellesprosjekt, er flere medlemmer engasjert i andre prosjekter.

 Gruppeleder

Kari_J_Hauge@hiMolde_no.jpg

Kari Westad Hauge 
Stilling: Førstelektor
Enhet: Avd. for Helse og sosialfag
Telefon: +47 71 21 40 33
E-post:Kari.J.Hauge@hiMolde.no
Kontor: B-310

  

 Medlemmer

Ansatte:

 Høgskolelektor Liv Bachmann
Høgskolelektor Hege Bakken
Høgskolelektor Inger Elisabeth Bergum
Høgskolelektor Cecilie Utheim Grønvik
Høgskolelektor Wenche Mongstad Heggdal
Høgskolelektor Hans Inderhaug
Høgskolelektor Signe Julnes
Høgskolelektor Bente Malones
Høgskolelektor Ingeborg Ulvund
Høgskolelektor Anne Gutteberg 

 Cristin

cristin.png
Sist oppdatert: 13.11.2017 10:03:36
Dele innhold