HiMolde - SOL - Social change, Organisation and Management
Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
 

Om HiM​​o​l​de​ / Aktuelt / For ansa​tte / For studentene / Biblioteket / Kontakt oss ​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

SOL - Social change, Organisation and Management

 SOL - Social change, Organisation and Management

SOL-gruppen (Samfunn, Organisasjon og Ledelse) er en samfunnsvitenskapelig forskningsgruppe. Gruppen har et tyngdepunkt mot studier av samfunnsmessige, institusjonelle og organisatoriske endringsprosesser på regionale- og lokale nivåer. Eksempler er forskning om kommuner og reformer, organisering og samhandling av offentlige tjenester, forholdet mellom reguleringer, kontrakter og ansvar, og representasjon og styring mellom ulike forvaltningsnivåer. Men gruppen har også en forankring i studier av omstillinger i privat sektor, for eksempel i regionale industrier og industrielle klynger, og hvordan de preges av prosesser på nasjonalt og globalt nivå.

Faglig har gruppen et tyngdepunkt i statsvitenskap, organisasjonsforskning og juridisk forskning, men inkluderer også forskere med bakgrunn i andre samfunnsvitenskapelige og historiske disipliner. Dette har gjort gruppen i stand til å løse viktige flerfaglige og tverrfaglige utfordringer.

Medlemmene har et bredt internasjonalt nettverk og forskersamarbeid og deltar på viktige konferanser over hele verden. Gruppen ønsker også velkommen gjesteforskere og deltar selv som gjesteforskere i internasjonale miljøer.

Gruppen har lang erfaring med evalueringsprosjekter og med formidling av kunnskap. Gruppen etterstreber en nær dialog med offentlige og private aktører og organisasjoner. SOL-gruppen arrangerer også åpne forelesninger om aktuelle samfunnsmessige og politiske spørsmål.

SOL-gruppen publiserer i nasjonale og internasjonale journaler, som for eksempel Regulation and Governace, Nordiske Organisasjonsstudier, Tidsskrift for samfunnsforskning, Tidsskrift for omsorgsforskning, International Journal of Care Coordination, Journal of Place Management and Development, og Business History Review.

SOL-gruppen skriver også antologier, bokkapitler og forskningsrapporter. Gruppen har utgitt bøker som Evaluering i teori og praksis. (red.: Tornes, K.) og Resultatkommunen: reformer og resultater (red.: Torsteinsen, H.)

Medlemmene i SOL-gruppen underviser først og fremst innen Masterprogrammet i Samfunnsendring, Organisasjon og Ledelse (SOL) og innen Bachelorprogrammet i Juss og Administration. Gruppen etterstreber en tydelig kopling mellom forskning og undervisning, og der det er mulig å knytte masteroppgaver til pågående forskningsprosjekter. Her har vi en betydelig tradisjon å vise til.

Bild - SOL.jpg

 Gruppeleder

Ove Bjarnar
Stilling: Professor
Enhet: Avd. for økonomi og samfunssvitenskap
Telefon: +47 71 21 40 34
E-post: ove.bjarnar@himolde.no
bjarnar.jpg

 

 Medlemmer

Ansatte:

 Dag Magne Berge
Ove Bjarnar
Kari Bachmann
 
Anne Botslangen
Judith Molka-Danielesen 
Linda Bøyum-Folkeseth 
Odd Anders Bøyum-Folkeseth 
Hallgeir Gammelsæter 
Ingunn Gjerde 
Lisa Hansson 
Johan Holmgren
Beinta I Jakupsstovu  
    Georg Inge Iversen Panzer 
Lars Magne Rønhovde 
Oskar Solenes 
Alfred Sträng
Erlend Vik 
Turid Aarseth 
Inger Cecilie Frisvoll 
 


Researchers in the group also cooperate with other groups like Møre Research Molde, Sports Management and Engineering Logistics.     

Eksterne:

 Dag Harald Claes (UiO, University of Oslo)
Ralf Kirchhoff (NTNU, Norwegian University of Science and Technology)
Harald Torsteinsen (UiT, Arctic University of Norway)

Sist oppdatert: 23.03.2018 15:21:01
Dele innhold