Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
 

Om HiM​​o​l​de​ / Aktuelt / For ansa​tte / For studentene / Biblioteket / Kontakt oss ​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Kronikker skrevet av ansatte ved HiMolde

Av: spSetup | Publisert: 06.07.2012 11:58:41

Backsourcing – korleis robotar reddar arbeidsplassar

​Lat oss starta med å slå fast følgjande: Robotar reddar norske arbeidsplassar når bedrifter får henta heimatt tidligare utsett produksjon frå lågkostland.

(15.11.2016)

I Etiopia er fødsel farlig

​Tenk deg at du er en ung etiopisk kvinne og gravid for første gang. Verken moren din eller skolen har lært deg noe om svangerskap og fødsel.

(15.11.2016)

Når er pasienten utskrivningsklar?

​​Historien om helsetjenesten er en historie om stadig kortere liggetid på sykehus. Bak utviklingen ligger medisinske og teknologiske framskritt, men også politikk og økonomi.

(15.11.2016)

Hva gjør vi med feilmedisinering?

​Alle kan gjøre feil, men systemet må ta ansvar. «Teorien om det råtne eplet» innebærer å finne en syndebukk ved feil, og det hører fortiden til.

(15.11.2016)

Når den tolvte mann protesterer

​Det er et karaktertrekk ved sporten at langt fra alle som ønsker å vinne faktisk greier det. Ofte til tilhengernes fortvilelse.

(15.11.2016)

Eldre, astronauter og fiskeprotein

​Erfaringer fra romfart og fiskeindustri kan hjelpe oss å løse utfordringene med eldrebølgen. Hva har eldre og astronauter til felles? Jo – begge grupper mister muskelmasse.

(15.11.2016)

Dine skos miljøfotavtrykk kan bli mindre

​Skoene du kjøper i butikken har vært ute på en lang reise før de når deg. Ofte er de produsert i Østen. (15.11.2016)

Sykepleierutdanningen ved Høgskolen i Molde hevder seg godt

​Regjeringen mener at dagens universitets- og høgskolestruktur er til hinder for høy kvalitet i utdanning og forskning. Kunnskapsministeren har spesielt pekt på at små høgskoler har utfordringer når det gjelder rekruttering av kvalifiserte lærekrefter og gode studenter. Analysen av Høgskolen i Molde er at «De har et godt logistikkmiljø, men de har andre fagtilbud som vi ser trenger et løft» (Romsdals Budstikke 25.mars).

(21.04.2015)

Fotballekspertise på villspor

​Ekspertene er enige om at norsk fotball ligger nede. Økonomien i klubbene er dårlig. Landslaget feiler. Klubbene, norske spillere og norske trenere feiler i Europa. Tilskuertallene går bare nedover. TV-avtalen har vært en katastrofe. Norsk fotball snakkes ned, ned, ned. (31.03.2015)

Verdens øyne er rettet mot Norwegian

​​Lykkes, lykkes ikke? Nigel Halpern vurderer Norwegians muligheter til å lykkes med sin satsing på lavprisrute­flygninger over lange distanser fra og til Europa. (31.03.2015)

Sist oppdatert: 04.05.2015 14:56:39
Dele innhold