Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
 

Om HiM​​o​l​de​ / Aktuelt / For ansa​tte / For studentene / Biblioteket / Kontakt oss ​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Student i Molde by

HiMolde%200508-220-klippetMed 2 500 studenter og 27 000 innbyggere er Molde akkurat passe stor til at du vil bli godt kjent. Det er enkelt å finne fram. Avstandene er ikke større enn at du slipper å bruke masse tid på å komme deg til og fra høgskolen og byen. 

Selv om Molde ikke er en storby finner du det meste her, av kulturtilbud, shopping og kaféer. 
 
Og ikke minst er det kort vei til fjell, sjø og uendelig mange naturopplevelser!

Slik kommer du deg til Molde
Trykk her for mer informasjon.
 

Bo i Molde

Studentsamskipnaden SiMolde er en velferdsorganisasjon for studentene ved HiMolde. SiMolde tilbyr hybler og leiligheter. Søknadssidene deres finner du her.
Hybler på det private markedet kan du finne på hybel.no, finn.no og rubrikk.no. og i lokalavisa Romsdals Budstikke
 

Studentmiljøet

På en liten høgskole blir studentmiljøet ofte tett og sammensveiset. iStudent er paraplyorganisasjonen for alle de ulike studentutvalgene ved høgskolen. Se deres facebookside og kom i kontakt med dem her.
 Selv om Molde ikke er en storby finner du det meste her, av kulturtilbud, shopping og kaféer.  Foto: Terje Aamodt

Læringsmiljøet

Noe av det studentene våre er mest fornøyde med, er den tette kontakten mellom lærer og student Dørene er stort sett alltid åpne dersom du lurer på noe. Dette er én av mange fordeler med å studere ved en mindre høgskole.

Om du allikevel skal være misfornøyd med ting på høgskolen kan du få tipset oss om det via Dialogknappen.
 

Aktiv fritid

Spektakulær natur ligger og venter på deg. Naturen rundt byen er vill og vakker og venter at du skal bruke den. Det fine med Molde er at alt ligger så nært. Rett bak HiMolde ligger Moldemarka, der du kan sykle eller gå en tur på ettermiddagen. Vil du på mer ekstreme turer, er det mange flotte fjell i Romsdalen der du kan gå på tinderangling eller toppturer. Skisesongen varer fra desember til juni. 
 
HiMolde ligger bare et par steinkast fra sjøen, hvor du kan drive med alle former for vannsport. Hva med en padletur i kajakk om morgenen førforelesningen? En times kjøretur unna ligger Hustadvika, ypperlig for kiting og Strømsholmen Sjøsportsenter, som er et populært dykkested med krystallklart vann.

At Molde har et aktivt håndball- og fotballmiljø vet de fleste. Molde har også tilbud innen bryting, trial, fekting, bueskyting, turn, bordtennis, motorcross, fridrett, orientering, volleyball, padling og mye mer. På Molde Kommunes hjemmesider vil du finne lenker til de fleste av idrettslagene. I tillegg finnes Moldestudentenes Idrettslag, MSI, som arrangerer ulike aktiviteter.

 

Kulturbyen Molde

I Molde sentrum finner du kulturbygget Plassen med både bibliotek og teater. Bygget huser mange arrangementer året gjennom.

Storyville Jazz Club holder også til på Plassen og arrangerer jevnlige jazzkonserter.
 
Teatret Vårt, Regionteatret i Møre og Romsdal ble startet i 1972, og er landets nest eldste regionteater.
Teatret Vårt har stor aktivitet hele året.
 
Moldejazz er Europas eldste jazzfestival, og framhevet blant annet i New York Times, som en jazzfestival med høy internasjonal standard. Festivalen går av stabelen i uke 29 hvert år.
 
Bjørnsonfestivalen arrangeres årlig i uke 35, og er en av Norges viktige litteraturfestivaler. Den har ytringsfrihet og menneskerettigheter som et viktig fundament. Festivalen har ulike arrangement året rundt.

Kunstnersenteret Møre og Romsdal har utstillinger og egen kunstbutikk.    

 Lenker til opplevelser


Tusten - Skisenter med flotte alpinbakker ligger bare noen kilometer øst for sentrum. www.tusten.no
 
Skaret - Naturskjønt turområde både sommer og vinter. Stort løypenettverk og hoppbakker på vinteren. Arrangerte NM på ski i 2014. www.skiskaret.org 
 

Moldeveggen - et av landets beste innendørs klatreanlegg.
www.moldeveggen.no

Bjørnsonfestivalen - Etablert i 1992 som Norges første litteraturfestival,og er i dag en av landets viktigste.
www.bjornsonfestivalen.no

MFK - På Aker Stadion kan du se de beste fotballagene i Norge i aksjon. www.mfk.no

Teatret Vårt - faste oppsetninger hele året. Byen har også flere mindre teatergrupper. www.teatretvart.no

Moldejazz - her kan du oppleve verdensstjerner på nært hold.
www.moldejazz.no

Sist oppdatert: 09.11.2017 10:55:16
Dele innhold