Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
 

Om HiM​​o​l​de​ / Aktuelt / For ansa​tte / For studentene / Biblioteket / Kontakt oss ​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
Studier

Bachelor- og årsstudier

Av: Amdam Elisabeth Finnøy | Publisert: 06.11.2013 15:35:39
Opptak%20bach
​De fleste av våre grunnstudier har opptak gjennom Samordna Opptak.

​Samordna opptak

Opptak til bachelor- og årsstudier, eller andre studieprogram på lavere grad er nasjonalt samordna gjennom Samordna opptak.

Søknadsfrister

1. mars: Tilhører du en av kategoriene under er dette din søknadsfrist:
  • Utdanning fra land utenfor Norden
  • Har behov for tidlig opptak/forhåndsløfte (må dokumenteres)
  • Søker på bakgrunn av realkompetanse
  • Søker om spesiell vurdering (opptak utenom poengreglene)
  • International Baccalaureate

      (For mer informasjon se Samordna opptak.)

15. april: Øvrige søkere.

 

Opptaksgrunnlag 

Generell studiekompetanse
For å bli student ved Høgskolen i Molde må du normalt ha generell studiekompetanse. Les mer om generell studiekompetanse på Samordna opptak.
 

Realkompetanse

Du som er 25 år eller eldre, og som ikke har generell studiekompetanse, kan få vurdert om du er kvalifisert for opptak til enkeltstudier på bakgrunn av realkompetanse. Les mer om realkompetansevurdering her.

 
Vurdering av utenlandsk utdanning
Forhåndsvurdering av utenlandsk utdanning (utenfor Norden) gjøres av Samordna opptak. Du trenger ikke forhåndsvurdering for å søke, du vil få vurdert utdanningen din i opptaket. Les mer om vurdering av utenlandsk utdanning på Samordna opptak.
 

Ledige studieplasser

Når hovedopptaket er ferdig er det hvert år ledige studieplasser på forskjellige universiteter og høgskoler. Liste over ledige studieplasser blir lagt ut etter at hovedopptaket er ferdig kjørt. Mer informasjon finner du på Samordna opptak.

Overflytting fra en annet lærested

Er du student ved et annet lærested, men ønsker å studere ved Høgskolen i Molde, eller ønsker du å bytte studium internt hos oss, må du sende en formell søknad om overflytting. Les mer om overflytting fra annet lærested og finn søknadsskjema her.

Innpassing av annen utdanning (godkjenning/fritak)

Dersom du allerede har utdanning fra Høgskolen i Molde eller fra et annet lærested, kan du søke om å få dette innpasset i studiet ditt. Du kan få innpasset både norsk og utenlandsk utdanning. Skriftlig søknad sendes til post@himolde.no, etter at du har fått studieplass.

Spesielle krav for søkere til bachelor i sykepleie og vernepleie 

Det er krav om politiattest til studium der en har praksisopplæring. Det kreves også at du gjennomfører undersøking for tuberkolose og meticillinresistente gule stafylykokker (MRSA). Ved disse studiene gjelder også Forskrift om skikkethetsvurdering.

Reservering av studieplass

Dersom du får tilbud om studieplass ved Høgskolen i Molde, kan du søke om å få reservert plassen til året etter ved innkalling til militær-/siviltjeneste, graviditet eller andre vektige grunner.
 
Mer informasjon og søknadsskjema finner du her.

 

Sist oppdatert: 09.04.2015 13:16:48
Dele innhold