Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Om HiM​​o​l​de​ / Aktuelt / For ansa​tte / For studentene / Biblioteket / Kontakt oss ​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
Studier

Videreutdanning i praksisveiledning

 

Studiet skal gi en grunnleggende innføring i veilednings- og vurderingsteori. Temaene vil bli relatert til sykepleier- og vernepleierutdanningens ulike praksisområder. Deltakerne vil gjennom arbeidskrav og praktiske øvelser få mulighet til å opparbeide mer trygghet i sin veiledning og vurdering av høgskolens studenter.

 

Målgruppe

Studiet er et tilbud til de som fungerer som veileder, eller har gjort avtale om å være veileder i praksisstudier for studenter ved Høgskolen i Molde. 

Hensikt

Hensikten med studiet er å gi en grunnleggende innføring i veilednings- og vurderingsteori. Deltakerne vil gjennom arbeidskrav og praktiske øvelser få mulighet til å opparbeide mer trygghet i rollen som veileder og i vurdering av studenter i praksis.
 

Organisering – arbeidskrav - eksamen 

Studiet består av tre samlinger og går over ett år. Samlingene er på henholdsvis tre, to og to dager. Mellom samlingene skal deltakerne gjennomføre arbeidskrav. Studiet avsluttes med en hjemmeeksamen.
 
Studiesamlinger (alle i Molde):
Samling 1: 21., 24. og 25.april 2017
Samling 2: 4. og 5. september 2017
Samling 3: 13. og 14. november 2017
 

Karakterutskrift

Når arbeidskravene er godkjent og avsluttende eksamen bestått, utsteder høgskolen karakterutskrift.
 

Studieutgifter

Studietilbudet er gratis. Det må betales lovbestemt semesteravgift (for tiden kr 695,- pr semester) I tillegg må deltakerne dekke utgifter til pensumlitteratur mv.
 

Stipendordning

Arbeidsgiver kan på visse vilkår, søke høgskolen om stipend på inntill kr 15.000/student.
 1. Studenter som blir tatt opp på videreutdanningen våren 2017 kan innvilges et stipend på inntil kr. 15.000 pr. student, finansiert av høgskolens budsjettpost “praksisveiledningsmidler”. Stipendordningen er begrenset til maksimalt 30 studenter.
 2. Stipendet utbetales til studentens arbeidsgiver etter at det er inngått en avtale med høgskolen, der arbeidsgiver godkjenner de vilkår som er skissert nedenfor (punkt 4).
 3. Høgskolen forplikter seg til å gjennomføre studietilbudet i samsvar med godkjent studieplan. Dette innebærer tre teorisamlinger (3 + 2 + 2 dager) i Molde i løpet av studietiden og tilrettelegging for at studentene får nødvendig oppfølging i forbindelse med arbeidskravene. Studietilbudet er gratis, men studentene må betale lovbestemt semesteravgift og kjøpe nødvendig pensumlitteratur. 
 4. Arbeidsgiver forplikter seg til å benytte stipendet slik at studenten
  • får permisjon med lønn for å delta på teorisamlingene
  • får permisjon med lønn i minst fire studiedager i løpet av studietiden (en fridag til hver av de to første arbeidskravene og to fridager knyttet til hjemmeeksamen)
  • får dekket utgiftene til semesteravgift på totalt pt. kr 695 ,-
  • får dekket utgiftene til pensumlitteratur
 5. Studenten forplikter seg til å delta på teorisamlingene i Molde samt til å levere inn arbeidskravene og hjemmeeksamen innenfor fastsatt innleveringsfrist.

 

 Kontaktperson

Førstelektor Kari Westad Hauge

kari.j.hauge@himolde.no

712 14 033

Sist oppdatert: 13.03.2017 13:22:19
Dele innhold