Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
 

Om HiM​​o​l​de​ / Aktuelt / For ansa​tte / For studentene / Biblioteket / Kontakt oss ​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Opptak til enkeltemner

Skal du utvide kompetansen eller bare friske opp kunnskapene? Hos oss har du mulighet til å melde deg opp til enkeltemner, dersom du ikke ønsker å følge et helt studieprogram. 

 

emnestudent.jpg

Emnestudent på grunnstudier

Emnestudenter får studierett til enkeltemner, og må følge ordinær undervisning, frister og arbeidskrav som emnene tilsier. Studieretten er begrenset til det/de enkeltemne(r) du får opptak til. Emnestudenter betaler ordinær semesteravgift. Du kan lese om dette i høgskolens retningslinjer i kvalitetssystemet.

På vår åpne kursplattform www.himoldex.no kan du følge forelesninger fra noen av kursene som vil bli tilbudt de som får opptak som emnestudent.

Vi gjør oppmerksom på at noen emner kan fylles opp av ordinære studenter og derfor være utilgjengelige for emnestudenter. Hvilke emner dette gjelder, vil variere fra semester til semester.
Oversikt over enkeltemner finner du her. 

Søknadsfrist (siste frist for å søke)

  • 1. august for høstsemesteret
  • 1. desember for vårsemesteret

Det er viktig å merke seg at frist for opplasting av søknadsdokumentasjon er samme dato som søknadsfrist.

 Har du fått opptak som emnestudent for høstsemesteret, trenger du ikke søke på nytt hvis du vil ta emner påfølgene vårsemester. Alle søkere må søke på nytt til hvert høstsemester. Ingen får studierett som emnestudent lengere enn ett år om gangen.

Hvordan søke

For å søke som emnestudent til grunnstudiene og master/videreutdanning søker du i SøknadsWeb. Vi behandler ikke søknader mottatt på epost eller søknader sendt i post.

Du logger deg inn på Søknadsweb med personnummer og pin. Første gang du logger på lager du en pinkode som du senere bruker. Skulle du glemme denne kan du be om å få en ny tilsendt den registrerte e-postadressa.

Du vil få en bekreftelse på epost om du er kvalifisert til opptak. Husk at du må takke ja til tilbudet i søknadsweb. Det er kun de som har takket ja som vil få epost med informasjon om selvaktivering. Først etter søknadsfristen kan du melde deg opp i emner.

Behandling av emnesøknader skjer fortløpende og svar sendes ut via e-post så snart vi er ferdig med din søknad.

Opptakskrav grunnstudier

Generell studiekompetanse er det formelle opptakskravet for å få studierett som emnestudent til grunnstudiene. Du kan ikke melde deg opp til emner som er knyttet til våre profesjonsutdanninger (bachelor i sykepleie og vernepleie.)

​Emnestudent ved sykepleie/vernepleie

Enkeltemner ved våre profesjonsstudier, sykepleie og vernepleie, er et tilbud til tidligere studenter som ønsker å forbedre karakterer i enkeltemner etter oppnådd bachelorgrad. For å få opptak til å bli emnestudent ved sykepleie/vernepleie må du ha fullført og bestått en av disse bachelorgradene ved Høgskolen i Molde. Du må selv passe på at emnet du ønsker å bruke til forbedring er minst like stort som emnet du har på vitnemålet, i antall studiepoeng.​​

Emnestudent på masternivå/ videreutdanninger

Emner på masternivå/ videreutdanning er ikke direkte tilgjengelig for oppmelding. Når du registrerer din søknad i Søknadsweb må du angi emnets kurskode og navn i merknadsfeltet. Søknader om opptak til emner på masternivå avgjøres av den enkelte studieleder/faglærer. Dersom du får søknaden innvilget vil Studiekontoret melde deg opp til undervisning og eksamen i Studentweb.

Opptakskrav masternivå

Fullført relevant bachelorgrad med karaktersnittet C eller bedre er opptakskravet for å kunne ta emner på masternivå/ videreutdanning.

 Kontaktinformasjon

E-post: Opptak@himolde.no

Telefon: 71 21 42 00

Telefontid 10:00-11:30 og   

12:00-14:00

Sist oppdatert: 05.06.2018 08:49:30
Dele innhold