Studiet skal gi studenten en oppdatert innføring i kliniske metoder for behandling og risikohåndtering av aggresjon og vold hos mennesker med psykiske lidelser.
Studiet er et samarbeid mellom SIFER Sør-Øst, Oslo Universitetssykehus og Høgskolen i Molde, Avdeling for helse- og sosialfag.
Studietilbudet er det eneste i Norge som har behandling og risikohåndtering av vold hos mennesker med psykiske lidelser som hovedfokus.
Det er relevant både for ansatte i hjemmebaserte tjenester og for de som arbeider miljøterapeutisk i institusjon, oginnen individual- og gruppeterapi. Studiet er både tverrfaglig og tverretatlig.
Målgruppen for studiet er leger, psykiatere, psykologer, sosionomer, sykepleiere, vernepleiere og andre med tilsvarende helse- og sosialfaglig bakgrunn - som arbeider med mennesker med psykiske lidelser og voldsproblem.
Begrenset antall plasser
Studiet er inndelt i to moduler som er nært knyttet til hverandre:
Modul 1: Behandling og risikohåndtering i institusjon
Modul 2: Behandling og risikohåndtering i utenfor institusjon
Antall studieplasser er begrenset. Opptak av studenter skjer fortløpende fram til søknadsfristens utløp.
Organisering av studiet
Det vil bli arrangert sju dagssamlinger ved Kompetansesenter for sikkerhets-, fengsels- og rettspsykiatri, Oslo universitetssykehus - og via videokonferanse. Deltakere som skal følge samlingene på videokonferanse
må selv sørge for å ordne grupper på mellom 3 og 6 studenter.
Samlingsdatoer høsten 2018 :
11.-12.september
23.-24.oktober
6.-7.november
20. november. Eksamen 21.november.
Studentene blir organisert i faste grupper med fire til seks medlemmer. Gruppene arbeider sammen gjennom hele studietiden og under eksamen.
Studiet avsluttes med en skriftlig gruppeeksamen hvor studentene skal utarbeide en omfattende behandlings- og risikohåndteringsplan i forhold til et skriftlig presentert kasus.
Søknadsinfo og studieplan
Du søker til Høgskolen i Molde via Søknadsweb. Søknadsfristen er 15. august.