Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
 

Om HiM​​o​l​de​ / Aktuelt / For ansa​tte / For studentene / Biblioteket / Kontakt oss ​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Bærekraftig byutvikling

Av: Straumsheim Jens Petter | Publisert: 09.03.2018 10:51:14

urban plannning.jpg

​Hvorfor et eget studium i Bærekraftig byutvikling?

Urbanisering er omfattende og transformerer byer og regioner over hele verden. Over halvparten av verdens befolkning lever i byområder. Byene har en viktig rolle når det gjelder bosetting, arbeidsplasser, handel, samferdsel, utdanning og sosio-kulturelle aktiviteter. Voksende byer kan skape nye muligheter for økonomisk vekst, men kan også bidra til økte sosiale hull og belastninger på økosystemene.

Endringer i byer stiller nye krav som må tas opp på en økologisk, økonomisk og sosialt bærekraftig måte. I Norge blir det gjort mange anstrengelser for å utvikle en bedre politikk for bærekraftig utvikling. Det skjer tiltak på nasjonalt, regionalt og lokalt nivå og kommuner arbeider i dag med ulike byprosjekt og urbane dagsordener. En utgangspunkt er at bærekraftig byutvikling krever samarbeid mellom offentlige aktører, privat næringsliv, lokale grupper og borgere.

Om studiet

Studiet har en tverrfaglig tilnærming til forutsetninger og utfordringer byer står overfor i dag relatert til økonomisk, sosial og miljømessig bærekraft. Studiet tar opp aktuell problematikk og framtidsscenarioer. Studentene vil komme i kontakt med ulike teoretiske perspektiver og disiplinere tilnærminger hentet fra bl.a. statsvitenskap, samfunnsgeografi, samfunnsøkonomi og logistikk. Gjennom konkrete eksempler og case vil det bli lagt vekt på komplekse problemstillinger. Deltakerne får anledning til å knytte reelle problemstillinger fra egen arbeidsplass til temaer som behandles i studiet.

Studiet er bygd opp av fire kurs, hver på 7,5 studiepoeng. Dei fire kursene er:
• Urban governance og bærekraftig utvikling
• Urban økonomi
• Bymiljø og transport
• Fremtidens (smarte) byer

Les flere detaljer om studiet på: https://studiehandbok.himolde.no/nb/studieprogram/2937

Hvem passer studiet for?

Studiet er først og fremst en etter- og videreutdanning og retter seg inn mot aktører innen privat og offentlig sektor som arbeider med byutvikling, lokale utviklingsprosesser, planlegging og relaterte oppgaver. Studiet er derfor samlingsbasert, med samlinger ved Høgskolen i Molde over 2 til 3 dager, 4 til 6 ganger i semesteret.

Studiet passer også studenter som er interessert i byutvikling- og bærekraftproblematikk og kan tilpasses høgskolens Master i Økonomi og Administration og Master i Samfunnsendring, organisasjon og ledelse.

Studieavgift

Semesteavgiften er kr. 745,- pr semester.

 

 Kontaktperson

 Samlinger

​ADM 725 Urban governance og bærekraftlig utvikling

  • Uke 36,  3. - 4. sep. (man-tirs)
  • Uke 44,  29. - 31. okt. (mån-ons)
  • Hjemmeeksamen frist: 7 desember kl. 12

SØK 720 Urban Økonomi

  • Uke 40, 1. - 3. okt. (man-ons)
  • Uke 47, 19. - 20. nov. (man-tirs)
  • Hjemmeeksamen frist: 17 desember kl. 12
Sist oppdatert: 01.10.2018 07:33:52
Dele innhold