Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
 

Om HiM​​o​l​de​ / Aktuelt / For ansa​tte / For studentene / Biblioteket / Kontakt oss ​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Poengberegning og poenggrenser

Av: Hestad Jostein | Publisert: 19.02.2015 13:00:01

Hvordan beregner dere poengsummen?
Du finner informasjon om poengberegning hos Samordna opptak.

 
Kan dere beregne poengsummen min så jeg vet hvordan jeg ligger an? 
Nei, forhåndsvurderinger gjøres av kapasitetshensyn kun i perioden august – mars. Du finner informasjon om poengberegning hos Samordna opptak.
 
 
Kan dere si hvordan jeg ligger an i forhold til de andre søkere? 
Nei, det vet vi ikke noe om før alle søkere er saksbehandlet og resultatet av opptaket er klart. Du får svar på nettsøknaden din 20. juli.
 
 
Er det sannsynlig at jeg får tilbud om studieplass når jeg har xx poeng? 
Nei, det vet vi ikke noe om før alle søkere er saksbehandlet og resultatet av opptaket er klart. Du får svar på nettsøknaden din 20. juli.
 
 
Hva er «snittet» for å komme inn? 
Poenggrensene bestemmes av antall søkere og poengsummen til søkerne i forhold til antall studieplasser, og vi vet ikke hva den blir før resultatet av opptaket er klart. Du kan sjekke poenggrensene fra i fjor for å få en antydning på hvilket nivå poenggrensen kan komme til å ligge. Poenggrensene varierer fra år til år. Det er ikke mulig å forutsi hva poenggrensen vil bli før opptaket er avsluttet.
 
 
Jeg søker på grunnlag av realkompetanse, hvordan blir min søknad vurdert? 
Søkere med realkompetansegrunnlag blir ikke poengberegnet. Du får din søknad skjønnsmessig vurdert i forhold til søkere som blir poengberegnet til samme studium. 5 års relevant fulltids yrkespraksis etter retningslinjene for realkompetansevurdering og eventuelle tilleggskrav/spesielle opptakskrav, er minimum for å bli kvalifisert til et studium. For å få tilbud om studieplass må søkere ofte dokumentere lengre og mer relevant yrkespraksis, avhengig av hvor høye poenggrensene blir ved det aktuelle studiet.
Du finner oversikt over retningslinjer for vurdering av søkere med realkompetansegrunnlag ved HiM på HiMs nettsider.

 

 

 

Sist oppdatert: 08.04.2015 13:41:19
Dele innhold