Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
 

Om HiM​​o​l​de​ / Aktuelt / For ansa​tte / For studentene / Biblioteket / Kontakt oss ​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Svar og venteliste

Av: Hestad Jostein | Publisert: 19.02.2015 13:01:33
 
Når får jeg svar på søknaden min? 
Resultatet av hovedopptaket vil være klart og tilgjengelig på din nettsøknad senest 20. juli.
 
Resultatet av tidlig opptak vil være klart og tilgjengelig på nettsøknaden for søkere som har fått innvilget grunner for tidlig opptak senest 20. mai.
 
 
Jeg fikk ikke studieplass, har jeg noen sjanse nå? 
Ja, hvis du har takket ja til å stå på venteliste innen svarfristen kan du fortsatt være med i konkurransen om studieplass, forutsatt at det sendes ut flere tilbud om studieplass til det studiet. Du kan også sjekke ledige studieplasser (tidl. «restetorget»), som legges ut for søking på Samordna opptak fra 20. juli kl. 09.00.
 
 
Kan jeg takke nei til en studieplass og fortsatt stå på venteliste til et annet studium? 
Ja. Du kan også takke ja til studieplass og nei til venteliste, eller ja til begge deler eller nei til begge deler.
 
 
Jeg har ombestemt meg, kan jeg komme inn på et studieønske jeg har prioritert lenger ned på nettsøknaden? 
Omprioriteringsfristen var 1. juli, og rekkefølgen på din nettsøknad den dagen er avgjørende for hvor du får tilbud. Lavere prioriterte studieønsker faller bort ved tilbud på en høyere prioritet, og det er for sent å ombestemme seg da. Dersom studiet har ledige studieplasser, kan du søke på nytt når ledige studieplasser legges ut for søking hos Samordna opptak 20. juli.
 
 
Kan jeg miste studieplassen jeg fikk tilbud om? 
Ja, om du ikke takker ja innen svarfristen, mister du tilbudet om studieplass.
 
 
Jeg skal reise bort i sommer, kan jeg svare på forhånd? 
Nei, svar må registreres på nettsøknaden etter at resultatene av opptaket er offentliggjort og innen svarfristen. Husk å ta med deg det du trenger for å logge inn på nettsøknaden med elektronisk ID.
 
 
Jeg har kommet inn et annet sted, kan jeg bytte til samme studium ved HiM? 
Nei, det er ikke mulig å bytte studiested.
 
 
Jeg vil ikke studere i år likevel, kan jeg trekke søknaden min? 
Søkere som ikke svarer mister automatisk tilbudet om studieplass. De kan søke igjen på vanlig måte neste år.
 
 
Kan jeg reservere studieplassen min til neste år? 
Svar ja til tilbud om studieplass, og send søknad med dokumentasjon til lærestedet du har fått tilbud om studieplass ved. På Samordna opptaks nettsider finner du informasjon om hvem som kan få innvilget reservert studieplass . Søknader om reservert studieplass ved HiM sendes til post@himolde.no eller Høgskolen i Molde, Postboks 2110, 6402 Molde. Søknad må sendes innen 3 uker etter at du har fått tilbud om studieplass.
 
 
Hvor er restetorget? 
Samordna opptak har avskaffet begrepet «restetorget». Du kan registrere deg som søker (nettsøknad) og se oversikt over ledige studieplasser hos Samordna opptak 19. juli kl. 09.00, og det er mulig å registrere studieønsker på nettsøknaden fra 20. juli kl. 09.00.
 
 
Hvordan søker jeg ledige studieplasser? 
Du søker elektronisk med nettsøknad gjennom Samordna opptak. Nye søkere kan registrere seg fra 19. juli kl. 09.00, men det vil ikke være mulig å registrere studieønsker før 20. juli kl. 09.00. Søkere til ledige studieplasser rangeres ikke, og for kvalifiserte søkere er det «førstemann til mølla»-prinsippet som gjelder.
 
Sist oppdatert: 08.04.2015 13:44:12
Dele innhold