Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
 

Om HiM​​o​l​de​ / Aktuelt / For ansa​tte / For studentene / Biblioteket / Kontakt oss ​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Søknadsprosedyre

Det sies at det er mange veier til Rom, og det gjelder også for utveksling. Her finner du en enkel fremgangsmåte for hvordan du kan gå frem om du ønsker å reise på utveksling gjennom Høgskolen i Molde.

Valg av institusjon

Først bør du se på hvilke partnerinstitusjoner du kan og vil reise til. Disse finner du her:

· Avdeling ØS og LOG

Gå inn på hjemmesidene til de aktuelle vertsinstitusjonene for å orientere deg om ulike emnetilbudet og annen informasjonen du trenger. Du må minimum ta emner som tilsvarer et fullt semester her hjemme, 30 studiepoeng. Hos enkelte skoler utenfor Europa anvender de et annet poengsystem, vær oppmerksom på dette når du velger emner! Ved tvil kontakt NOKUT.

Internt søknadsskjema

Fyll ut vårt interne søknadsskjema. Send søknadsskjema​ elektronisk til post@himolde.no eller via post til Høgskolen i Molde. Husk å legg ved 
engelsk karakterutskrift fra Høgskolen i Molde (denne kan du få i studentservice) og vitnemål fra videregående på engelsk.   

Med utgangspunkt i dine ønsker og dine kvalifikasjoner vil internasjonal koordinator og studieleder godkjenne eller avslå din søknad om studentutveksling.
Godkjent søknadsskjema er grunnlaget for å begynne en søknadsprosess til det universitetet du ønsker å reise til. Vår vertsinstitusjon i utlandet tar den endelige avgjørelsen om du kan få utvekslingsplass.

Søknadsskjema til partnerinstitusjon

De fleste vertsinstitusjoner har egen skjema som skal utfylles, dette vil du få orientering om. Selv om det varierer fra institusjon til institusjon, krever de fleste:

· Passfoto
· Forsikring
· Kopi av pass 

Søknadsfrister

Det tar tid å få på plass et utvekslingsopphold. Derfor må du søke om utveksling i god tid før du skal reise:
 
Utveksling høstsemesteret
· 10. februar 
Utveksling vårsemesteret
·  10. september
·  Dette gjelder også søknad til praksis i Etiopia

Helt til slutt

Er du usikker på hva du vil, hvor du vil, eller noe som helst annet i forhold til utveksling, så er du velkommen til å ta kontakt med internasjonal koordinator for en prat.  Husk at internasjonal koordinator gir deg veiledning og hjelp i forhold til alt det praktiske rundt søknad og selve utvekslingsoppholdet, samt stipend. Studieleder har ansvar for det faglige innholdet i utvekslingsoppholdet, også praksisstudier.

 

Foto: Jarle Pettersen 

 

Sist oppdatert: 08.02.2017 12:59:52
Dele innhold