Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
 

Om HiM​​o​l​de​ / Aktuelt / For ansa​tte / For studentene / Biblioteket / Kontakt oss ​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Utvekslingsprogram

Høgskolen i Molde har utvekslingsprogram som gir mulighet for å  ta ett eller to semester av studiet i utlandet under studietiden din.

Erasmus-studentutveksling-og-praksisopphold_imagelarge

Erasmus
: Gjennom dette europeiske utvekslingsprogrammet kan du bytte ut inntil ett år av studiet i Molde  med et tilsvarende studium  ved en av våre  samarbeids institusjoner i Europa. Studietiden ute godkjennes som en del av utdanningen din ved Høgskolen i Molde.  Du vil få et Erasmusstipend pr. mnd du er i utlandet (sum varierer fra år til år). Dette kommer i tillegg til støtten fra Lånekassen. Du må fylle ut en Erasmusavtale og diverse dokumenter, samt og forplikter deg til å skrive en rapport i etterkant av ditt utenlandsopphold.

Bilaterale avtaler:  Det finnes en verden også utenfor Norden og EU. Utenfor Erasmus-programmene skjer utvekslingen gjennom bilaterale avtaler, og du kan reise til partnerinstitusjoner i USA og Australia. Studenter som er tatt opp til vår sykepleierutdanning kan også søke på praksisutveksling i Etiopia.

Studere utenfor avtale!
Dersom du har lyst til å ta deler av utdanningen din ved et universitet som Høgskolen i Molde ikke har avtale med, eller utover normert tid (over et år) er det selvfølgelig ingen ting i veien for det. Dette krever derimot mye mer arbeid av deg selv. Du er da selv ansvarlig for å skaffe til veie nødvendig informasjon om hvilke fag du kan ta og få disse godkjent av faglærer.

Du må selv:

  1. Finne institusjonen du ønsker å reise til
  2. Orientere deg om fagtilbudet
  3. Få fag godkjent av faglig ansvarlig
  4. Skaffe all praktisk informasjon om bolig, visum og lignende.  
Sist oppdatert: 08.02.2017 12:28:30
Dele innhold