Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Om HiM​​o​l​de​ /Aktuelt / For ansa​tte /For studentene /Biblioteket / Kontakt oss ​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Augsburg College II (Minneapolis, Minnesota, USA)

Av: Myrstad Anette Kristin | Publisert: 15.10.2014 10:06:16
Å studere i Minneapolis står igjen som en av de beste opplevelsene i mitt liv. Jeg sitter igjen med mange gode venner og minner, både fra skolehverdagen og fritiden. Studentmiljøet var bra, og det var veldig lett å få nye venner. Jeg føler også at jeg har utviklet meg både faglig og personlig og jeg er utrolig glad for at jeg var tøff nok til å dra fra kjæreste, venner og familie og vokse litt på egenhånd. Et opphold i Minneapolis anbefales på det sterkeste!

Høsten 2013 reiste Kristiane Amundsen på utveksling til den andre siden av kloden, nærmere bestemt,  Minneapolis i Minnesota.

Hoved grunnen til at jeg valgte Minneapolis er at jeg ville veldig gjerne dra til et engelsktalende land for å forbedre mine engelskkunnskaper, noe som er svært nyttig både til senere skolegang og arbeidsliv. En annen viktig årsak et at Høgskolen i Molde har en utvekslingsavtale med Augsburg College, noe som forenkler søkeprosessen og gir deg et tryggere opphold med forsikring i at de fagene du tar der nede blir godkjent inn i bacheloren her hjemme.

Generelt

Minneapolis er den største byen i delstaten Minnesota i USA. Ofte kalt «The Mini-apple». Byen har i de siste tiårene vokst sammen med delstaten Saint Paul og disse to byene blir kalt «Twin cities» og har til sammen ca. 3,5 millioner innbyggere. Downtown Minneapolis er bygd på en unik måte med skyway fra skyskraper til skyskraper, så du trenger ikke å gå utendørs.

Klima

Temperaturene der er ganske like som i Norge. Men varmere om sommeren og kaldere om vinteren. Det var rundt 35-40 grader da jeg kom i august (dette var visst unormalt varmt) og det holdt seg relativt varmt (norsk sommer) frem til oktober.  Etter det ble det fort kaldt og i november og desember opplevde vi helt ned i -28 grader. Men dette var visst unormalt kaldt. Hvis du skal reise i høstsemesteret vil jeg anbefale deg å ta med noe sommerklær, høstklær og varme vinterklær.

6931e4a6963a3e898cb9b8947038f502.jpg

Skolen

Augsburg College er en privat katolsk skole, relativt liten skole, med ca. 4000 studenter. Skolen er satt sammen via skyway eller tuneller, så man trenger ikke å gå utendørs.
Man melder seg opp i fagene man skal ha før man reiser og de har gode veiledere som hjelper deg med denne prosessen over email. Så når du kommer ned står alt klart og du kan møte opp til første skoledag. De har introduksjonsdager for de nye internasjonale studentene hvert semester, hvor de tar deg med på shopping så du får kjøpt ting til hybelen, viser deg rundt på campus og i nærområdet og lærer deg om sikkerhet, skolen, skolesystemet, og regler i forhold til det å bo på skolen.
Ett fag i USA er på 4 credit, som tilsvarer 8 norske studiepoeng.
 
Professorene der er veldig flinke, de er motiverende, flinke til å lære bort via personlig erfaring, og gjør forelesningene interessante med ulike former for undervisning.
Men det stilles også høyere krav til studentene. Det forventes at det legges ned et jevnt og godt arbeid gjennom hele semesteret og det er mange innleveringer, prøver, presentasjoner og andre vurderinger i løpet av semesteret, hvor de største prøvene er mid-term og final exam. Mange professorer kombinerer disse med en multiple choice del og en essay del. Fravær påvirker karakteren din og i mindre klasser spiller også deltakelsen i diskusjoner en rolle.
De fleste klassene er klasserom baserte med fra 4-30 studenter, det er opprop hver time og de er ganske forskjellige fra de store forelesningssalene vi er vant med her i Norge.
Mine anbefalinger når det gjelder skole, er å gjøre alt som skal gjøres, møte opp til hver time, være aktiv i timen og les pensum! Det høres kanskje mye ut og litt stressende, men du kommer inn i en rutine ganske kjapt og du får tid til å ha det gøy og gjøre andre ting også.
 
Skolen har et bredt utvalg av sport og andre typer forum og utvalg. Det er noe for en hver smak der, når det gjelder det meste, noe som gjør den litt alternativ, men det er et godt miljø og det er en bra skole.

 

IMG_5915.JPG

Boforhold

Når man reiser på utveksling til Augsburg College, så bor man på skolen. Enten i et floorhouse eller et townhouse.
Et floorhouse er en stor leilighet med 12-14 personer, der to og to deler soverom + noen enkeltrom. Også deler man stue, kjøkken og bad med alle som bor der. Det er to bad, normalt ett jentebad og ett guttebad, med tre dusjer og to toalett.
Et townhouse er en leilighet på to etasjer med 8 personer, der to og to deler soverom. Også deler man stue, kjøkken og bad med alle som bor der. Det er to bad.
 
I tillegg til å ha ditt eget kjøkken i leiligheten, har du også en matplan (mealplan 5+) som vil si 5 måltider i uken i skolens kantine. Du får også 300 credit på studentkortet, som tilsvarer 300 dollar. Disse kan du bruke i kantinen, på Einstein (skolens cafè) eller på nabo som også er en cafè, men med mer varmmat.
 
Det var gøy å bo på campus og jeg føler jeg fikk oppleve det typisk amerikanske college livet. Jeg fikk mange venner og bekjentskaper som jeg vil ha livet ut.

Opplevelser

Minneapolis beliggenhet er perfekt for å oppleve mye av det Amerika har å by på, uten å være det typiske stedet man ferierer til. Minneapolis har alt fra høye skyskrapere til fantastisk natur med store innsjøer. Byen har jo også Mall Of America, absolutt verdt å nevne. Det er så mye mer enn bare et shoppingssenter. Når alt dette er sagt vil jeg også nevne at Minneapolis er den mest «norske» byen i hele USA og du vil møte på flere med norske røtter. Augsburg har også en norsk dag på skolen i høstsemesteret.
 
Ellers er det jo ganske rimelig å fly innlands i USA, så hvis du føler du har mulighet til å ta en langhelg vil jeg absolutt anbefale å gjøre det og se noe mer av USA når du først er der nede. Selv reiste jeg til California og feiret Thanksgiving i San Francisco. Vi var også på julebord i North Dakota med ANSA organisasjonen og jeg feiret jul i Seattle. IMG_2820.JPGKristiane's Trip 471.JPG

Å studere i Minneapolis står igjen som en av de beste opplevelsene i mitt liv. Jeg sitter igjen med mange gode venner og minner, både fra skolehverdagen og fritiden. Studentmiljøet var bra, og det var veldig lett å få nye venner. Jeg føler også at jeg har utviklet meg både faglig og personlig og jeg er utrolig glad for at jeg var tøff nok til å dra fra kjæreste, venner og familie og vokse litt på egenhånd. Et opphold i Minneapolis anbefales på det sterkeste!

 

Sist oppdatert: 09.04.2015 06:47:35
Dele innhold