Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Om HiM​​o​l​de​ /Aktuelt / For ansa​tte /For studentene /Biblioteket / Kontakt oss ​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Coventry University, England

Av: Myrstad Anette Kristin | Publisert: 31.01.2013 09:05:37
Utenom skolen så var det mye muligheter. Du kunne bli med i skolelag eller foreninger i mange forskjellige idretter. Det var litt over hundre stykker som var på prøvedag for Uni-laget i fotball. Det er veldig mange lag, så vi ble plukket ut etter nivå og nesten alle fikk seg et lag.
Jeg fikk muligheten til å studere et semester i England, på Coventry University.
Når jeg fikk muligheten av Høyskolen i Molde, så måtte jeg fylle inn en søknad som Coventry University skulle ha.  Det var å fylle inn ting som karakterer og en tekst om motivasjon og hvorfor jeg ønsket å studere der. Jeg fikk bekreftet plassen min i august og da fikk jeg også all nødvendig informasjon, som for eksempel hvor jeg kunne søke om et sted og bo. Skolestart var ikke før i midten av september.
Når jeg ankom Coventry, så fant jeg studentblokka der jeg skulle bo. De var hjelpsomme og jeg fikk et rom. Jeg måtte dele do, dusj og kjøkken med de i gangen min, men vi slapp å vaske. I leia så var det inkludert frokost og middag, mandag til fredag. Måltidene fikk vi i en bygning som lå like ved. Det var også inkludert medlemskap på et treningssenter som lå en ti minutters gåtur unna. 
Julemiddag Coventry%20Blaze%20kamp
Julemiddag  ​ Coventry Blaze kamp​
 
  
Den første uka på skolen var bare bli kjent uke og registering. Registering av fag, motta student id og praktiske ting som måtte være i orden. Denne uka var jeg sammen med «førsteklassingene», det var en del informasjon om fagene, turer de skulle på og vi måtte foreleserne. Det var også litt sosiale ting for å bli bedre kjent.
Jeg hadde tre fag og et valgfag, som utgjorde ca 13 timer undervisning i uka. Det kunne variere litt fra uke til uke. I de tre hovedfagene så var det to timer forelesning og to timer seminar, som ble brukt til å gjøre oppgaver og mulighet til å få hjelp av en foreleser.  I de fagene jeg hadde så var det gruppeinnleveringer, mindre prøver, en gruppefremføring og en skriftlig eksamen. Det valgfaget jeg tok gikk ut på å jobbe frivillig i idretten. Jeg fikk muligheten til å jobbe på Ricoh Arena, hjemmebanen til Coventry City FC.
 
   Coventry%20Business%20SchoolKampdag,%20Coventry%20City%20FS-Portsmouth
Coventry University Business School                     Kampdag,Coventry City FC - Portsmouth

Utenom skolen så var det mye muligheter. Du kunne bli med i skolelag eller foreninger i mange forskjellige idretter. Det var litt over hundre stykker som var på prøvedag for Uni-laget i fotball. Det er veldig mange lag, så vi ble plukket ut etter nivå og nesten alle fikk seg et lag.
Du har også mange andre muligheter til å bruke tiden din på, det kan være treningssenter, casino, shopping eller byens puber og nattklubber. Det er alltid noen som drar ut, men særlig onsdag, lørdag og spesielt fredag var det veldig mange som dro ut og det var mye liv på nattklubbene. Hvis Coventry blir for lite, så er Englands nest største by, Birmingham bare en liten halvtime unna.
Beliggenheten til Coventry gjør at det er mange muligheter til å se fotball på det høyeste og nest høyeste nivået i området rundt. Togforbindelsene i landet gjør at du kommer deg overalt. I nærheten har du Aston Villa og West Bromwich, og Stoke og London klubbene er under halvannen time unna. Jeg var på kamp på Old Trafford*3, Villa Park*2, The Hawthorns, Goodison Park, Molinuex Stadium, Stadium MK og Ricoh Arena *5. Den kampen jeg vil huske lengst er MK Dons mot AFC Wimbledon der stemningen var helt spesiell på grunn av historien til klubbene.
 

Aston%20Villa-Manshester%20UnitedAFC%20Wimbledon%20fansen%20mot%20MK%20Dons
Aston Villa - Manchester United                                                   AFC Wimbledon fansen mot MK Dons

 
Til og fra England fløy jeg fra/til Liverpool som ligger litt i underkant av to timer fra Coventry med et togbytte, men er veldig rimelig å fly fra. Ellers går det direkte buss fra Coventry til flyplassene Heathrow og Gatwick.
 
Foto: Daniel Hov

 

Sist oppdatert: 09.04.2015 06:41:57
Dele innhold