Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Om HiM​​o​l​de​ /Aktuelt / For ansa​tte /For studentene /Biblioteket / Kontakt oss ​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

University College Ghent

Av: Myrstad Anette Kristin | Publisert: 26.09.2012 11:38:34
Gent
"Fagene var gode og foreleserne var veldig engasjerende. Det klart beste med oppholdet og det jeg fikk mest igjen for var gruppe arbeidet. Siden de fleste studentene kom fra forskjellige skoler spredt over hele Europa var samarbeidet veldig givende."

Innledning

Her skal jeg skrive om mitt utvekslingsopphold ved university college Ghent. Det er mye og skrive om men jeg skal prøve og være konkret. Utveksling oppholdet varte fra slutten av september 2011 til begynnelsen av februar 2012

Forberedelser

Jeg begynte med og ta kontakt med internasjonal koordinator ved HIM. Her fikk jeg godt med informasjon om alle steder jeg kunne dra som passet med mitt studieløp. Informasjonen var rikelig og jeg fikk mange informasjons brosyrer fra de forskjellige skolene. Valget falt til slutt på Ghent i Belgia. Prosessen videre var relativ enkel, HIM vartil stor hjelp med hva slags dokumenter de trengte og søknadden. Siden skolen samarbeidet med Erasmus ble det mindre papirarbeid og ikke noe behov for visum søknadder eller lignende. Etter søknadsprosessen måtte vi velge fagene og få disse godkjent hos HiM. Siden ECTS poengene var litt forskjellig delt utover fagene ble det en del ekstra fag dette semesteret, men ikke så mye mer i arbeidsmengde. Når alt dette var i orden tok vi kontakt med UCG som var til stor hjelp for og finne et sted og bo. Student koordinatoren sendte ut tilbud for studentboliger og andre hybler på privat markedet til alle Erasmus studentene hadde et sted og bo.

Ankomst

Før avreise hadde vi meldt oss inn i Facebook gruppen for utvekslingstudenter det semesteret ved UCG. Her fikk vi veldig kjapt kontakt med andre studenter og de siste nyhetene om sosiale arrangementer i byen. Jeg ankom en uke før studie start siden jeg ikke hadde greid og orde et sted og bo, så det resulterte i at jeg bodde på et student hotell de to første dagene. Noe som gikk helt greit. Vi ankom brussel Airport ca 1 time med tog fra Ghent. Vi fant oss ett bosted den 2.dagen og flyttet inn den 3 dagen etter vi hadde vært på visning, Dette med hjelp fra internasjonal koordinator ved UCG. Innflytningen gikk veldig greit selv om kontrakten var på Nederlandsk(som de snakker i Belgia). Vi måtte bare få koordinatoren til og lese gjennom den.

Studie

Første dag på skolen var på en annen campus enn den vi skulle gå på litt utenfor sentrum. Her fikk vi litt generell informasjon om hva som skulle skje dette semesteret, De kommende dagene og om byen. Etter de hadde ønsket oss velkommen var det lagt opp til diverse aktiviteter for og bli kjent med de andre studentene. Den første uken var full av arrangementer for de nye studentene i byen, så mye at man ikke kunne rekke alt. Før ankomst var jeg litt bekymret for engelsk kunnskapene mine, men de ble forbedret drastisk fort. Fagene var gode og foreleserne var veldig engasjerende. Det klart beste med oppholdet og det jeg fikk mest igjen for var gruppe arbeidet. Siden de fleste studentene kom fra forskjellige skoler spredt over hele Europa var samarbeidet veldig givende. Det var lagt opp til veldig mange løpende gruppe oppgaver og presentasjoner gjennom semesteret. Denne erfaringen er det jeg ser på som noe av det mest verdifulle jeg fikk igjen fra oppholdet. I Forelesningene var det større fokus på løpende vurderinger en det jeg var vandt med hjemmen ifra. Forelesningene holdt et høyt nivå men fullstendig overkommelig. Det gikk litt forter siden det var flere fag og holdet styr på. Man må ta ca 10 fag for og få nok ects credits. Eksamensperioden er i januar noe som var litt uvant, men det gikk greit og det ble nok tid til julefeiring også.

Ghent

Byen gikk langt over alle mine forventninger. Mange historiske bygninger og en pub på hvert hjørne. Det er ca 70 000 studenter i Ghent så det var nok av liv på kveldstid. Sentrum av Ghent er fylt med katedraler og gamle klostre pluss ett middelalder slott. Sentrum av byen er lukket inn av en kanal som det er mulig og ta en kanalbåt tur på. På grunn av korte avstander drar de fleste belgiske studentene hjem vær helg så det er mest folk ute i ukedagene. Følelsen av å gå gjennom sentrum er som å gå gjennom et museum. Erasmus koordinatorene hadde lagt opp til mange turer som feks øl smaking på et kloster bryggeri, guidet tur gjennom byen og besøk på festningen i Ghent. De fleste studente bruker sykkel som sitt primære transportmiddel og dette setter klare spor på gatebildet, så pass på og ikke gå i sykkelfeltet.
Vist man ikke har sykkel er det gode buss og trikkeforbindelser. En taxi tur gjennom sentrum koster ca 8 euro, men er høyst uvanlig at studenter tar i bruk dette. På grunn av veldig mange studenter i sammenligning med befolkningstallet i byen er miljøet veldig ungt. Ghent er strategisk plassert i sentral Europa med gode transport muligheter til
mange forskjellige storbyer. En helge tur til London, Amsterdam, Brussel eller Paris er fulstendig mulig på student budsjett og blir også arrangert av ESN. Man kan for eksempel rekke til overnevdte byer bare på en dags tur vist man tar toget.

Sosialt

ESN og skolen hadde arrangementer vær uke gjennom hele semesteret, Det var nærmest umulig og delta på alt. Det er også mulig og få en Belgisk buddy gjennom ESN som tar deg med på fester og hjelper det med det meste. Man blir godt kjent med de flest utvekslingstudentene på skolen man deler fag med, Siden alle er åpne for og bli kjent med hverandre under oppholdet. På ESN sin facebook gruppe ble det lansert arrangementer og det siste nytt om fester.
Jeg vil på det sterkeste anbefale et opphold hos University college Ghent. Man får veldig mye igjen både faglig og sosialt ikke minst venner for livet.
Sist oppdatert: 09.04.2015 06:45:42
Dele innhold