Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Om HiM​​o​l​de​ / Aktuelt / For ansa​tte / For studentene / Biblioteket / Kontakt oss ​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Årsstudium i velferdsteknologi

Av: Straumsheim Jens Petter | Publisert: 15.03.2017 09:45:33

Velferdsteknologi er et viktig satsingsområde i møte med de utfordringene som helsetjenestene skal løse med for eksempel økende antall eldre og kortere liggetid på sykehus. Velferdsteknologi er også en mulighet for å fremme selvstendighet, trygghet, aktivitet og samfunnsdeltagelse på pasientenes/brukernes og pårørendes premisser. Teknologiske løsninger kan ikke erstatte menneskelig omsorg, men bidra til at det blir lettere å mestre hverdagen.

Årsstudiet tilbyr kompetanse om ulike velferdsteknologiske løsninger med brukernes behov i sentrum. Studentene vil etter gjennomført studie, få kompetanse og ferdigheter til å foreslå løsninger, samt vurdering av både fordeler og utfordringer med løsningene som velges i samarbeid med brukere, pårørende og leverandører.

Dette vil du få større kunnskap om dersom du tar årsstudiet i velferdsteknologi ved Høgskolen i Molde, med studiested ved Høgskolesenteret i Kristiansund.

Deltidsutdanning over to år

Årsstudiet vil strekke seg over to studieår slik at det kan gjennomføres selv om man er i fullt arbeid ved siden av. Noe av studiemateriellet vil være tilgjengelig via formidlingsplattformer som video, og andre digitale kilder.

Studiets oppbygging

1 semester – VEL100: Innføring i velferdsteknologi (15 stp)
2 semester – VEL 200: Innovasjon og tjenestedesign (15 stp)
3 semester – VEL 300: Velferdsteknologi, produktdesign og industri (15 stp)
4 semester – VEL 400: Helselogistikk (15 stp)

For studenter som ikke har anledning å følge hele årsstudiet, vil det være mulig å søke opptak i et eller flere delemner. Emnestudentene må betale en kursavgift på 15.000,- pr emne.

Opptakskrav

For opptak kreves det generell studiekompetanse eller realkompetanse.

 
Les mer om studiet her:

Les mer om velferdsteknologi her:
https://helsedirektoratet.no/velferdsteknologi
https://ehelse.no/velferdsteknologi
http://www.ks.no/fagomrader/utvikling/innovasjon/velferdsteknologi/

Årsstudiet er utarbeidet ved Høgskolen i Molde. Regionalt senter for helseinnovasjon og Orkide-kommunene har kommet med råd og innspill underveis i utarbeidelsen av studiet.

Kontaktpersoner:

Terje Bach eller Geir Svenning for mer informasjon.

preview_COLOURBOX23896837.jpg

Studiet tilbys ved:

Sist oppdatert: 17.03.2017 10:17:45
Dele innhold