Utviklende studentutveksling

Det å reise på utveksling kan være et stort skritt å ta for mange. Nicolai Alexander Engebretsen er nå på ett års opphold i USA. Her kan du lese om hvordan han har det.

Nicolai Alexander Engebretsen er på utveksling ved Augsburg College i Minneapolis, USA. Foto: Privat

Nicolai studerer til vanlig juss og administrasjon ved Høgskolen i Molde, men dette semesteret har han valgt å tilbringe i USA, nærmere bestemt i Minneapolis. Der er han utvekslingsstudent ved Augsburg College, en av flere utdanningsinstitusjoner som HiMolde har en samarbeidsavtale med. Skolen ble grunnlagt av norske utflyttere så langt tilbake som 1869.  

Inkluderende miljø

Nicolai forteller at han ønsket å utfordre og utvikle seg selv både på et personlig og faglig plan.
- Jeg trives veldig godt på Augsburg så langt. Det er et utrolig fint og inkluderende miljø her som gjør at du føler en tilhørighet på campus. Jeg valgte å reise til USA for flere grunner. Jeg har vært her flere ganger tidligere på ferie og ville oppleve hvordan det «virkelige» livet i USA er. Mangfoldet som er her er noe som er vanskelig å finne noe annet sted i verden. Det at det var et engelsktalende land var viktig for meg etter at jeg ønsket å forbedre engelskkunnskapene mine som vil være positivt videre i livet. 

Lite universitet i stor by

Augsburg College ligger fint til i Minneapolis
Augsburg College ligger fint til i Minneapolis

Augsburg er et relativt lite universitet i amerikansk målestokk med om lag 2500 fulltidsstudenter, men ligger i et urbant område. Byen Minneapolis er vokst sammen med nabobyen St. Paul og storbyområdet huser om lag 3,6 millioner innbyggere. Campus er også stort og Nicolai sier at det er studenter der hele tiden da de fleste, inkludert han selv bor på universitetsområdet.

Bor på Campus

- Bosituasjonen trengte jeg ikke å bekymre meg for da skolen ordnet dette på forhånd. Jeg bor sammen med 10 andre i en «dorm» (internat red. anm.) med felles kjøkken. Jeg deler rom med en annen person, dette var noe jeg synes var uvant til å begynne med, men dette har gått veldig bra. Fordelene ved å bo på en dorm er at det er lett å få nye kontakter og det er et utrolig åpent og internasjonalt miljø.

Stor faglig valgfrihet

Som bachelorstudent i juss og administrasjon har en relativt stor valgfrihet hva gjelder fag når en er på utveksling. Dette har Nicolai benyttet seg av. 
- Jeg studerer fag som ikke tilbys ved Høgskolen i Molde. Det har både vært utfordrende og lærerikt. Jeg har valgt fagene Public speaking, Social change, Principles of Management og American Government and Politics. Et fag jeg har hatt spesielt stort utbytte av et public speaking. Dette er i hovedsak et muntlig fag som jeg har hatt stort utbytte av både personlig og faglig. 

Krevende studiehverdag, men stort utbytte

Det bådes studeres, spises og soves på Campus. Studentene er rundt på området hele tiden. Foto: Privat

På spørsmål om det er stor forskjell på å studere i USA kontra Norge svarer Nicolai at det er at det er krevende til å begynne med, men at han mener han har hatt stort utbytte av det.
- Hovedforskjellen er hvordan man blir vurdert i fagene her. Det består mye mer av mange mindre eksamener og innleveringer i hvert fag. Enkelte uker har vi hatt opptil 4-5 innleveringer, så det har vært hektisk i perioder. 

Den andre forskjellen er at jeg opplever det å studere her som en veldig fin og sosial opplevelse gjennom at man har «meal plan» som vil si at man har en kafeteria og to andre spisesteder på campus som man får alle måltidene gjennom at du har betalt skolepengene. 

Noe for alle

Men livet som utvekslingsstudent handler ikke bare om å sitte med skolearbeidet og det er et stort og aktivt studentmiljø ved skolen.  
- Det er noe som skjer her hele tiden gjennom ulike studentforeninger og arrangementer. Augsburg University har et veldig internasjonalt og raust miljø, så det er lett å stifte nye bekjentskaper her. Skolen ligger veldig sentralt i byen, så det gir deg en mulighet til å se hva området har å tilby. Det er noe for alle her.

Mye papirarbeid, men god hjelp

Det er selvsagt en del ting som må ordnes før reise på utveksling, men med god veiledning fra internasjonal koordinator og med rådgivere ved Universitetet i USA så ordnet det meste seg. 
- Før man skal reise på utveksling er det er par ting man må tenke på.Ved å reise til USA ble det en del ekstra papirarbeid før oppholdet gjennom et ambassadebesøk for å få ordnet studentvisum og papirer som skulle signeres fra skolen i USA. Men dette er ingen problem gjennom at man får hjelp og veiledning fra rådgiver på høgskolen. Både rådgiver i Molde og her i USA vil ha oversikt over om alt er i orden til enhver tid og forsikrer deg om at fagene du har valgt vil kunne passe med bacheloren din hjemme.

Lyst til å reise på studentutveksling?

Les mer om dine muligheter for å reise på utveksling her:

https://www.himolde.no/studier/studentutveksling/index.html
 

Publisert 11. des. 2018 14:27 - Sist endret 11. des. 2018 16:19