Gigantbedrift inn i nytt IT-samarbeid med Høgskolen i Molde

Hydro Sunndal har som mål å være det mest miljøvennlige og effektive anlegget i Europa. Nå skal de løfte seg på IT og digitalisering gjennom et samarbeid med Høgskolen i Molde.

Fabrikksjef Roar Ørsund ved Hydro Sunndal sammen med rektor Steinar Kristoffersen.

Fabrikksjef Roar Ørsund ved Hydro Sunndal sammen med rektor Steinar Kristoffersen.

Foto: Jan Ragnvald Eide - Høgskolen i Molde

Med over 700 ansatte og en omsetning på over 9 milliarder kroner så kan en trygt si at Hydro Aluminium Sunndal er en norsk industrikjempe. Under Molde næringsforum sitt frokostmøte kunne fabrikksjef Roar Ørsund fortelle de fremmøtte at de også blir med på IT-partnerskapsavtalene.


«Vi skal løfte oss på IT og digitalisering. Derfor er vi med på det løpet som Høgskolen i Molde har satt i gang.» Ørsund kunne videre fortelle at Hydros visjon er «bedre, større og grønnere» og at spesielt det å bli «grønnere» er viktig.

Stor oppslutningen om IT-samarbeidet

I tillegg til Hydro Sunndal har flere andre bedrifter vist interesse for IT-samarbeidet som ble lansert tidligere i høst.

Da uttalte rektor Steinar Kristoffersen blant annet følgende:
«Vi er og vi kommer til å jobbe med å forsterke posisjonen vår som næringslivets høgskole i Møre og Romsdal. Da trenger vi dere til å stille krav til oss og til å ta vare på studentene våre. Vi har et kjempespennende miljø som holder på med utvikling av bærekraftige samfunn for framtida.»

 

Publisert 1. nov. 2019 15:46 - Sist endret 1. nov. 2019 15:47