Fristen for å søke utveksling nærmer seg

Drømmer du om å ta deler av utdanningen din i utlandet? Her får du noen gode grunner til hvorfor man bør reise ut.

En gjeng glade studenter på utveksling i Irland

En gjeng glade studenter i Irland

Høgskolen i Molde samarbeider med universiteter over hele verden, Hvorfor du bør reise på utveksling kan du lese mer om her.

Språklige ferdigheter

Stadig flere arbeidsgivere verd-setter gode språkkunnskaper. Ved å reise utenlands kan du bli bedre i engelsk eller et annet fremmedspråk.

Faglig utvikling

Opphold ved et utenlandsk studiested gir deg mulighet til å spesialisere deg i andre emner enn de du finner her hjemme. I tillegg vil forelesere og medstudenter bidra til å utvide din faglige horisont, og gi deg nye perspektiver som vil være nyttige både for deg og framtidige arbeidsgivere når du kommer tilbake.

Økte karrieremuligheter

Bedrifter etterlyser internasjonal kompetanse i stadig høyere grad, og med et utenlandsopphold på CV’en kan du stille sterkere på arbeidsmarkedet. Dersom du sikter deg inn på en internasjonal karriere vil det også være en fordel å ha tatt deler av utdannelsen din utenfor Norge.

Personlig vekst

Som utvekslingsstudent vil du møte nye mennesker og få økt forståelse for og innblikk i andre kulturer og levemåter. Du lærer for alvor å stå på egne ben, samtidig som du får unike erfaringer for livet!

Gode stipendordninger

Å studere i utlandet er en berikende investering, og hos Lånekassen kan du søke om ekstra lån og stipend til oppholdet ditt. Studenter som reiser på utveksling i Norden eller Europa får egne tilleggsstipend.

Nå eller aldri?

Som student har du altså en enestående mulighet til å bo en periode i utlandet, samtidig som du øker flere av dine kompetanseområder, utvider horisonten din og får opplevelser for livet. Grip muligheten!

Hvordan gjør jeg det?

Hvis dette virker interessant kan du sende et utfylt søknadsskjema, kopi av vitnemål fra videregående (på engelsk) samt engelsk karakterutskrift til Anette.Myrstad@himolde.no
Fristen er satt til 10. september.

Husk at dette gjelder for de av dere som vil reise ut våren 2020.

Har du noen spørsmål er det bare å ta kontakt med internasjonal koordinator Anette Kristin Myrstad eller les mer om utveklsing på nettsidene våre.
 

Publisert 2. sep. 2019 11:59 - Sist endret 2. sep. 2019 11:59