«Velkommen til verdens beste jobb - helsesykepleier!»

Av vèl 350 søkere var det bare 40 som fikk plass. De fikk en solid lovnad med på kjøpet.

Studieledere for videreutdanning i helsesykepleie sammen med dekan og leder av landsgruppen av helsesøstre foran lerret som ønsker velkommen.

Fra venstre: Liv Janne Raknes Brekke, Ingeborg Ulvund, Heidi Haavardsen og Astrid Grydeland Ersvik . Foto: Bente Weiseth Frantzen

Intet mindre enn «verdens beste jobb» ble lovet de 40 nye studentene som hadde sin første dag på den nyoppstartede Helsesykepleieutdanningen. De bevingede ord tilhørte tidligere leder av Landsgruppen av helsesykepleiere (LaH NSF), nå Seniorrådgiver folkehelse i NSF, Astrid Grydeland Ersvik. I tillegg til å gratulere høgskolen med det nye studietilbudet og studentene med studieplass var hun tydelig på samfunnsansvaret helsesykepleierne skal forvalte og ba de være kloke og tydelige i sine roller. Ekstra stas var det også at hun hadde med en videohilsen fra nåværende leder av Landsgruppen av helsesykepleiere Ann Karin Swang; Kjære nybakte helsesykepleierstudenter……..

Leder i Landsgruppen av helsesykepleiere, Norsk Sykepleierforbund

 

350 søkte, 40 kom inn

Dekan ved Avdeling for Helse- og sosialfag Heidi Haavardsen, har hatt stor pågang fra arbeidslivet i Nordmøre og Romsdal om å starte opp Helsesykepleierutdanning. Det var vel 350 søkere på de 40 studieplassene. Av disse var det satt av 60% som Nordmøre og Romsdalskvote i opptaket. Dette ble gjort for å dekke opp økende behov for helsesykepleiere i regionen vår. Videreutdanningen er da også lagt til Høgskolen i Molde, Studiested Kristiansund.

Rask og effektiv oppstartsprosess

Etter enstemmig vedtak i styret i desember 2018, ble det satt ned en prosjektgruppe som har utviklet det nye Helsesykepleiestudiet som hadde oppstart i slutten av januar – 20.  Fagansvarlig for studieprogrammet er Liv Janne Raknes Brekke og Ingeborg Ulvund.

Høgskolen i Molde er stolt og glad over å starte opp dette studietilbudet og ser fram til å følge de engasjerte studentene inn mot verdens beste jobb.

Publisert 10. feb. 2020 11:33 - Sist endret 11. feb. 2020 08:29