Koronasmitte både i Kristiansund og Molde - ingen er tilknyttet HiMolde

Tre personer i Kristiansund og to personer i Molde har testet positivt for for Covid-19.  Etter det vi kjenner til er ingen av disse knyttet til høgskolens studenter eller ansatte i de to byene. Smittesporing pågår fortsatt.

Rensvik Pizza og Grill i Kristiansund

Fellesnevneren for de tre siste tilfellene i Kristiansund er at alle har besøkt Rensvik Pizza og Grill. Kommuneoverlegen i Kristiansund kommune ber nå om at alle som har vært på restauranten de siste 14 dagene og har symptomer på koronainfeksjon, som feber og luftveisinfeksjon, umiddelbart går i karantene og tar kontakt med fastlege eller legevakt.

To personer smittet i Molde

Molde kommune meldte mandag om at to personer i kommunen er smittet av covid-19. De to har en relasjon til hverandre og begge smittede er i isolasjon. Smitteoppsporing pågår fortsatt. Molde kommune vurderer at disse to smittetilfellene representerer en liten risiko for ytterligere smittespredning lokalt.

På generelt grunnlag vil kommunen minne om viktigheten av å følge de grunnleggende smittevernreglene for å redusere risiko for å bli smittet selv eller for å smitte andre. 

- Etter mange måneder uten nye smittetilfeller, ser vi nå at det på nytt registreres tilfeller i de to byene. Det minner oss om at pandemien ikke på noen måte er over og at våre studenter og ansatte fortsatt må ta smittevernet på høyeste alvor,  sier infomasjonssjef Jens Petter Straumsheim ved HiMolde.

Hvordan bestille koronatesting?

Studenter og ansatte som mistenker at de kan være smittet skal ta direkte kontakt med kommunenes koronatelefon og avtale time for testing.

  • Molde: 
  • Kristiansund: 
    • Bestill koronatest på: https://c19.no. (Fungerer ikke i Internet Explorer - bruk moderne nettlesere)
    • Har du spørsmål eller ikke kan bestille på nett, kan du ringe 71573700. Telefonen er bemannet fra 09.00 til 14.00 alle hverdager.
  • Hold deg hjemme til du har fått avklart om du er smittet.

 

Publisert 29. sep. 2020 09:38 - Sist endret 29. sep. 2020 10:51