Spørsmål og svar om studiestart 2020

Mange lurer på hvordan studietstarten vil bli til høsten. Her forsøker vi å gi deg som skal studere ved Høgskolen i Molde svar på det du og mange andre lurer på angående studiestart 2020.  

Hvordan blir undervisningen?

Det blir undervisning på campus. I tillegg legges det til rette for en kombinasjon av digitale forelesninger, gruppeaktiviteter og faglige treff. Vi følger nasjonale smittevernråd, retningslinjer og veileder for universiteter og høgskoler.

Skal jeg flytte til Molde eller Kristiansund?

Ja. Vi anbefaler alle studenter som hadde hatt planer om å flytte til regionen til å gjøre dette som de ville gjort i en «normal» situasjon.

Vil campus være åpen eller stengt?

Både og. Vi vil forsøke å holde åpent, men det meste tyder på at vi ikke kan ha alle studenter samlet samtidig slik som før. 

Blir timeplanen som tidligere år?

Nei. Vi jobber nå med å kartlegge hvordan de enkelte undervisningslokalene kan benyttes, innenfor gjeldende smittevernregler. Vi må finne ut hvor store grupper som kan samles i ulike arealer og planlegge timeplanene ut ifra dette.

Vil det bli arrangert åpningsuke som før?

Ja, det blir arrangert åpningsuke! Men den vil ikke bli helt som før. Vi jobber nå på spreng sammen med Åpningsukeutvalget og Studentsamskipnaden om å lage en knallfin åpningsuke for studentene våre. Vi vil komme mer informasjon om denne etter hvert. 

Kan jeg reise på utveksling høsten 2020?

Nei. Myndighetene har ikke gitt reiseråd ut perioden og de fleste av partnerinstitusjonene våre holder stengt. Det blir derfor ikke muligheter for å reise på studentutveksling høsten 2020.

Vil internasjonale mastergradsstudenter kunne komme til Høgskolen i Molde?

Ja. Vi jobber nå sammen med myndighetene for å legge til rette for dette. 

Fortsatt ting du lurer på? 

Ring oss på 712 14 000 
 

Publisert 29. mai 2020 13:59 - Sist endret 29. mai 2020 13:59