HiMoldes bachelor i rettsvitenskap godkjent ved UiBs mastegrad

Godkjenningen betyr at dersom du søker opptak til det femårige masterstudiet i rettsvitenskap ved UiB, på grunnlag av vitnemålet fra videregående, så vil det gis fritak for alle de tre første årene i Molde, og du kan begynne på det fjerde studieåret i Bergen.

Bilde av Kari Bachmann og Odd Anders Bøyum-Folkeseth

Dekan Kari Bachmann og studieleder Odd Anders Bøyum-Folkeseth ser fram til å kunne ta imot nye studenter til bachelor i rettsvitenskap høsten 2021.  Foto: Jens Petter Straumsheim

Ett av årets nye tilskudd ved HiMolde er bachelor i rettsvitenskap.  Med 190 søkere ble det også ett av de mest populære studiene ved HiMolde.  

- Ekstra gledelig at det nå er formelt godkjent som de tre første årene ved masteren i rettsvitenskap ved Universitetet i Bergen. Det sier dekan Kari Bachmann og studieleder Odd Anders Bøyum-Folkeseth etter at det formelle vedtaket om godkjenning ved UiB ble kjent.

Usikkerhet fjernet

- I vår kommunikasjon utad, gjennom brosjyrer og nettsider, har det fram til nå vært et forbehold om en slik godkjenning.  At den kom i god tid før tilbud om studieplass sendes ut er svært bra både for oss som høgskole, men ikke minst for søkerne som nå ikke har den usikkerheten hengende over seg sier informasjonssjef Jens Petter Straumsheim.

Tilbudene om studieplass til landets søkere sendes ut rundt den 20. juli.

Du kan lese mer om det nystartede bachelorstudiet i rettsvitenskap her.

Publisert 2. juni 2021 14:55 - Sist endret 2. juni 2021 14:55