May Østby får Sosialarbeiderprisen 2022

Den tredje tirsdagen i mars, hvert år på den internasjonale sosialarbeiderdagen, deler FO ut Sosialarbeiderprisen. FO er fagforeningen for sosialarbeiderne med over 32.000 medlemmer. Prisen i år går til May Østby.

Faksimile fra Fontene.no

Faksimile fra Fontene.no

FO skriver i sin pressemelding "Prisen går til et eller flere FO-medlemmer som i særlig grad har utøvd godt sosialt arbeid eller bidratt til fagutvikling innenfor fagfeltene til barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsvitere."

I begrunnelsen for prisen understreker FO at Østby i mange år har bidratt til fagutvikling og refleksjon.

"Gjennom sin praksisnære forskning og ulike måter å formidle den på, gjør hun den relevant for praksisfeltet. (...) Hun har tatt inkluderende forskning til et nytt nivå her i landet, inspirert av britiske forskere og tidsskrifter», skriver FO. Og legger til: «May Østby er også et FO-medlem som har markert seg som en tydelig stemme i FOs arbeid, særlig knytta til tjenester til utviklingshemmede.»" 

– Du har bidratt med fagutvikling på et felt som trenger det sårt, sa FO-leder Mimmi Kvisvik da hun delte ut prisen. 

Les hele artikkelen og intervjuet med May Østby her.

Lang fartstid ved HiMolde

Prisvinneren er i dag tilsatt som førstelektor ved Høgskolen i Østfold, men vi regner henne fortsatt som kollega her ved HiMolde, hvor hun innehar en bistilling. May skal ha mye av æren for det faglige utviklingarbeidet som er lagt ned og studieprogramtibudet som gis ved HiMolde innen vernepleie.  Vi gratulerer May Østby med en velfortjent pris.  

Publisert 15. mars 2022 13:13 - Sist endret 15. mars 2022 13:13