Forskningsdagene 2022: Diskusjon om bærekraft, klesindustri og global kapitalisme

I etterkant av Teatret vårt sin forestilling "Den som henger i en tråd" har førsteamanuensise Dag Erik Berg og professor Lise Lillebrygfjeld Halse en samtale om bærekraft, klesindustri, global kapitalisme, kvinner, forbruk og global ulikhet.

Bilde av Dag Erik Berg og Lise Halse

Førsteamanuensise Dag Erik Berg og professor Lise Lillebrygfjeld Halse skal snakke om temaene berørt i teaterforestillingen "Den som henger i en tråd".

Dette er et arrangement i forbindelse om Teaterforestillingen "Den som henger i en tråd". Du kan lese mer om den her.

Arrangementet er i samarbeid med Teatret vårt og er aktuelt for studenter på Master i samfunnsendring og ledelse, men er åpent og tilrettelagt for alle.

I Nini Roll Ankers roman sitter Karna bøyd over symaskinen og drømmer om et godt liv, om kjærlighet og en annen fremtid. For millioner av kvinner er fortellingen om Karna en realitet i dag. Etter forestilling på Den som henger i en tråd møter vi Dag Erik Berg og Lise Lillebrygfjeld Halse fra Høgskolen i Molde til en samtale om bærekraft, klesindustri, global kapitalisme, kvinner, forbruk og global ulikhet.

Dag Erik Berg er statsviter og underviser i politisk teori og globalisering ved Høgskolen i Molde. Han har gjennomført et langvarig interdisiplinært arbeid med kaste diskriminering og det demokratiske grunnlovsprosjektet i India, og har publisert boken «Dynamics of Caste and Law» (utgitt på Cambridge University Press, 2020). Berg forsker på hegemoni og global politisk tenkning, organisasjon og endringer. Han har doktorgrad fra Universitetet i Bergen, og før han kom til Høgskolen i Molde har han vært postdoktor ved Center for Modern Indian Studies ved Georg-August-Universität Göttingen, undervist ved Universitetet i Bergen og i interkulturelle studier ved NLA Høgskolen. Berg har også vært forsker og vært tilknyttet School of Oriental and African Studies og Essex University.

Lise Lillebrygfjeld Halse er professor i innovasjon og teknologi, og har en tverrfaglig profil som omfatter globale verdikjeder og regionale produksjonsnettverk.  Hun har blant annet forsket på hvordan lokalisering av produksjon i globale verdikjeder og digitalisering kan påvirke regional kunnskapsdeling og innovasjon. Halse leder forskningsgruppen Bærekraftige samfunn som tar opp spørsmål om bærekraftig utvikling sett fra offentlige og private organisasjoners perspektiv, og deres rolle i de overskyggende utfordringer som vårt samfunn står ovenfor. Halse har doktorgrad i logistikk fra Høgskolen i Molde.

 
Emneord: Forskningsdagene, forskingsdagane
Publisert 25. aug. 2022 11:22 - Sist endret 29. aug. 2022 10:01