Hvilke regler gjelder ved studiestart 2021

I uke 33 starter et nytt studieår ved Høgskolen i Moldes studiesteder i Molde og Kristiansund.  Vi er forsatt i en pandemi og vi er fortsatt i fase 3 av regjeringens plan for gjenåpning.

Ved studiestart kan det derfor være grunn til å minne både ansatte og studenter på viktigheten av å følge nøye med og overholde de smittevernreglene som gjelder.  

"Ingen fest uten test" -  hurtigtesting Covid-19

Kunnskapsdepartementet har bedt alle studiesteder om å legge til rette for hurtigtesting for alle som skal delta på studentsosiale arrangement under åpningsukene. 

Ved studiested Molde betyr det at alle studenter må ta en hurtigtest før man skal delta på konserter eller andre sosiale arrangement. Ordningen trer i kraft mandag 16. august. 

Åpningstider for hurtigtesting ved studiested Molde:

  • Onsdag 18. august fra klokken 09.00 til 16.00
    (Drop in fra klokken 09.00 - 11.00 oppsatte gruppevis etterpå).
  • Fredag 20. august fra klokken 09.00 til 16.00
  • Onsdag 25. august fra klokken 12.00 til 15.00
  • Fredag 27. august fra klokken 09.00 til 16.00

NB! Tidspunktene kan bli endra

Ved studiested Kristiansund vil vi oppfordre alle studenter om å hurtigteste seg, slik at alle kan få en så trygg åpningsuke som mulig. Vi starter med fadderne mandag 16.8 kl. 17:30.

Andre testtidspunkt vil bli kommunisert så snart de er klare. I Kristiansund vil man ikke kunne delta på festarrangementene i regi av Åpningsuka, uten at man har testet seg sammen med sin faddergruppe.

Ikke avstandskrav i undervisningssituasjoner

I trinn 3 gjelder fortsatt enmeterskravet, men det er gitt unntak for avstandskravet i undervisningen og i øvelser.

Det krever imidlertid at det må registreres hvem som er til stede og seteplasseringen deres må registreres for å lette smittesporingen.  For HiMolde sitt vedkommende betyr det at vi varsler alle som har deltatt på en forelesning dersom smitte oppstår, uavhengig av hvor personen sitter.  I Kristiansund har Høgskolesenteret innført QR-registrering med seteplassering. 

Både fysisk og digitalt undervisningstilbud

Det vil fortsatt være tilbud om undervisning på zoom i tillegg til fysisk undervisning. Det vil si at "hybridmodellen" forsetter.

Fortsatt stengte kontorsoner

Vi vil fortsette praksisen med lukkede kontorsoner i Molde. Møter med ansatte må derfor avtales med den enkelte på forhånd.

Ansattsonene i Kristiansund vil også være lukket.  Det betyr at Studentservice og bibliotek blir berørt.  Vi løser det med en "pop-up tjeneste" i vestibylen hver dag rundt kl. 11.30.  Her kan bestilte bøker hentes og studentkort leveres ut . Ellers er vi tilgjengelige på e-post og telefon. Møter med ansatte kan avtales med den enkelte.

De generelle rådene for godt smittevern gjelder fortsatt:

  • Vask hendene ofte
  • Overhold meter’n
  • Hold deg hjemme dersom du føler deg litt snufs. 
  • Ikke nøl med å teste deg.
Publisert 16. aug. 2021 12:50 - Sist endret 18. aug. 2021 13:37
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere