Nye koronabestemmelser - oppfølging av regjeringens retningslinjer

Etter at regjeringen varslet nye retningslinjer og tiltak under gårsdagans pressekonferanse, har utvidet beredskapsteam ved HiMolde hatt møte i dag. 

Endringene regjeringen kommer med påvirker aktivitetene ved HiMolde på flere områder:

 • Det er et ønske om at studentene skal kunne komme tilbake på campus og vi blir bedt om å legge til rette for mer fysisk undervisning fra og med mandag 17. januar.
 • Det betyr at det framover vil bli gitt tilbud om både fysisk og digital undervisning, såkalt hybridløsning.
 • Det er satt maks grenser for hvor mange som kan være tilstede i undervisningen, med maks 200 i auditorier med faste plasser og 30 i ordinære klasserom med løse stoler.
 • Tildelt undervisningsrom blir som oppsatt i timeplanen. Det er opp til foreleser å eventuelt fordele studentene i mindre grupper, mtp. hvem som kan møte.
 • Unntak gjelder for fag med ferdighetstrening, som krever fysisk undervisning. Disse kan ta kontakt med rombestilling@himolde.no.
 • Alle studenter må følge med i Canvas om hva som gjelder for sine emner og sin undervisning.
 • Faglærer må derfor være påpasselig med informere sine studenter gjennom Canvas vedrørende gjennomføring av undervisningen.
 • Praksis gjennomføres som planlagt. Studenter forholder seg til smittevernreglene som gjelder for praksisstedet.

Åpne campus for studentene

 • Vi presiserer at våre campus er åpne for studentene.  Kantina er åpen.  Det samme er bokhandel, bilbliotek og øvrige servicefunksjoner, og vi oppfordrer studentene om å komme tilbake til våre campus.
 • Selv om den generelle anbefalingen er at det fortsatt skal legges til rette for hjemmekontor, medfører mer bruk av fysisk undervisning at flere ansatte møter på arbeidsplassen.
 • Det er fortsatt krav om smittevernfaglig forsvarlig drift. Det er viktig at alle bidrar til at alle smittevernråd følges, og at man er hjemme ved symptomer.

 • Husk å holde 1-meters avstand, og benytt munnbind om du ikke kan holde avstandskravet. 

 • Fortsett å være nøye med håndhygiene -  Bruk håndsprit. Det finner du over store deler av høgskolens campus. Er noe tomt? Si fra til Studentservice, så tar de det videre.

 • Du skal IKKE komme på campus om du er syk eller mistenker smitte. FHI kommer med gode råd om hvordan du skal forholde deg ved sykdom. Les disse og vurder egen situasjon. Ta eventuelt kontakt med lærer om du er student, eller nærmeste leder om du er ansatte.

Bidra til smittesporing

Regjeringen gjør også endringer i strategien om testing, isolering, sporing og karantene (TISK-strategien). Den enkelte skal nå sørge for å varsle sine nærkontakter ved positiv test. Dette vil også gjelde studentene.

Smittestopp-appen er derfor veldig viktig å benytte nå, og om du blir smittet, husk å melde fra om det i appen.

Muligheter for drop-in vaksinering 

Vi oppfordrer alle til å la seg vaksinere.  Ta med legitimasjon! Skal du ta oppfriskningsdosen må du ha fått dose to for minimum 20 uker siden (4,5 måneder).

Molde
Sted: Molde rådhus

Dose 1, 2 eller oppfriskiningsdose: Lørdag 15. og søndag 16. januar fra kl. 16.00 til 18.00.  Les mer på: https://www.molde.kommune.no/koronaviruset/koronavaksine/  

Kristiansund
Sted:   Braatthallen , Inngang A

Dose 1 og 2:  Drop in onsdag 19. januar, mellom kl 16:00 -  19:00
Dose 3: Må bestilles på C19.no Evt ringe kommunen på 71 57 40 00

Les mer på: https://www.kristiansund.kommune.no/tjenester/informasjon-om-korona/koronavaksine/

Publisert 14. jan. 2022 14:40 - Sist endret 14. jan. 2022 14:40
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere