Ta campus tilbake!

Vi har ikke råd til å la deler av en hel studentgenerasjon forvitre på grunn av mistrivsel og ensomhet. Gi studentene et læringsmiljø og noen å snakke med.

Bilde av rektor Steinar Kristoffersen ved Høgskolen i Molde

Rektor Steinar Kristoffersen ønsker at ansatte og studenter tar campus tilbake. Selvfølgelig innenfor gjeldende smittevernregler. Foto: Jan Ragnvald Eide, HiMolde.

Nå er det viktigere enn noen gang at de som kan, bruker campus!

Vi får mange signaler om at campus er mindre brukt nå enn før vi fikk lockdown i mars. Vår egen studentsamskipnad melder om betydelig nedgang i omsetning i kantina.

Det er ikke tvil om at det er mange fordeler med hjemmekontor, og vi skal ikke tvinge ansatte i grupper som bør være ekstra forsiktige, til å utsette seg for risiko. Det er lett å forstå utviklingen vi ser. 

Jeg vil likevel si: Nå trengs det at alle som overhode kan, tar i et ekstra tak for studentene og sine kollegaer i fagavdelingene og administrasjonen. Lokalt er antageligvis faren for ensomhet, mistrivsel og frafall, betydelig større enn for å bli syk på campus.

Bilde av studentliv på Molde Campus.
Rektor ønsker seg et levende og og stimulerende studie- og læringsmiljø for studentene. Bildet er tatt ved internasjonal dag i 2019. Foto: Jan Ragnvald Eide, HiMolde.

Derfor vil jeg gjøre som flere andre rektorer, og innstendig oppfordre alle ansatte som ikke har avtale med sin nærmeste leder om å bruke hjemmekontor, om å ta campus tilbake! Kom på jobb, og bruk tid med kollegaer og studenter – la oss vises i fellesarealene og i kantina.

Vi må skape et levende og innbydende, sosialt stimulerende og inkluderende læringsmiljø for studentene våre.

Det er mange studenter som sitter alene på hybelen hele arbeidsdagen nå – de trenger dugnadsånden til Høgskolen i Molde mer enn noen gang. Jeg vil gjerne be om at alle strekker seg ekstra langt for å ha dialog med sine studenter og kollegaer, at det undervises interaktivt og personlig, og at vi søker didaktiske løsninger som får flere til å komme fysisk på campus.

Vi har ikke råd til å la deler av en hel studentgenerasjon forvitre på grunn av mistrivsel og ensomhet. Den enkleste måte å gi dem et levende læringsmiljø og noen å snakke med, er om vi som jobber på Høgskolen i Molde, også er her for dem.

Vi vet at det er noen emner hos oss som har for mange studenter til at alle kan komme samtidig. Særlig for dem er det viktig at de plassene som finnes faktisk blir brukt.  De som av hensyn til smitterisiko ikke kan komme, skal ha et godt komplementært, digitalt undervisningstilbud. Men vi skylder både dem og fremtidige studentgenerasjoner å bidra til at det finnes et attraktivt og levende campus å komme tilbake til, etter korona.

Campusene til Høgskolen i Molde har god plass og ingen smittede. Vi er nøye med smittevernstiltak og har kontinuerlig oppmerksomhet rettet mot situasjonen. I motsetning til ensomhet, oppstår ikke covid-19 av seg selv. Trivselsdugnaden bør begynne nå.

 Takk for at dere tenker på studentene, og hverandre. 

Publisert 14. sep. 2020 13:24 - Sist endret 14. sep. 2020 13:24
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere