Enkeltemne - Søk opptak som emnestudent

Vil du utvide kompetansen eller bare friske opp kunnskapene? Hos oss har du mulighet til å melde deg opp til enkeltemner, uten å måtte følge et helt studieprogram.

Som emnestudent får studierett til enkeltemner, og må følge ordinær undervisning, frister og arbeidskrav som emnene tilsier. Emnestudenter betaler ordinær semesteravgift.

Vi gjør oppmerksom på at noen emner kan fylles opp av ordinære studenter og derfor være utilgjengelige for emnestudenter. Komplett liste over alle våre emner

Emner på bachelornivå

  • Opptakskrav: Generell studiekompetanse

Alle våre emner på bachelornivå er i utgangspunktet åpne for emnestudenter. Du trenger ikke oppgi hvilke emner du ønsker å følge når du søker. Dersom du får opptak vil du selv melde deg opp til de emner du ønsker å følge innen ordinær oppmeldingsfrist (1. september for høstsemester og 1. februar for vårsemester). Noen emner kan bli sperret for emnestudenter, dersom det er begrenset kapasitet på emnet. Det er ikke anledning til å søke på emner som ligger under bachelor i sykepleie, bachelor i vernepleie eller bachelor i rettsvitenskap. Du kan ikke melde deg opp til bacheloroppgaver som emnestudent.

Emner på masternivå

  • Opptakskrav: Fullført relevant bachelorgrad med snittkarakter C eller bedre

Emner på masternivå er ikke direkte tilgjengelig for oppmelding. Når du registrerer din søknad i Søknadsweb må du angi emnets kurskode og navn i merknadsfeltet. Søknader om opptak til emner på masternivå avgjøres av den enkelte studieleder/faglærer. Dersom du får søknaden innvilget vil Studiekontoret melde deg opp til undervisning og eksamen i Studentweb. Du kan ikke melde deg opp til masteroppgaver som emnestudent.

Søke opptak som emnestudent

Søknadsfrister:

  • 1. august for høstsemesteret
  • 1. desember for vårsemesteret

Det er viktig å merke seg at frist for opplasting av søknadsdokumentasjon er samme dato som søknadsfrist.

Har du fått opptak som emnestudent for høstsemesteret, trenger du ikke søke på nytt hvis du vil ta emner påfølgene vårsemester. Alle søkere må søke på nytt til hvert høstsemester.

Gå til SøknadsWeb

 

Publisert 29. aug. 2018 10:53 - Sist endret 26. jan. 2022 10:36