Samarbeidsprosjekt med Glamox ble øvings- og eksamensoppgaver

Saken er laget av SKIFT 6. nov. 2018.

Eksamensoppgaver "based on a true story".

SKIFT er en uavhengig grasrotbevegelse som startet ved Høgskolen i Molde i 2015. Intensjonen med SKIFT er å heve kvaliteten i undervisning innen høyere utdanning. Bokstaven «S» i SKIFT står for «samarbeid med arbeidslivet». Samarbeidet mellom Glamox og HiMolde er et eksempel på hvorden S’en i SKIFT kan praktiseres.

I godt over et år har Førsteamanuensis Per Kristian Rekdal og Bård-Inge Pettersen samarbeidet med Glamox i Molde. Med tillatelse fra Glamox har de kunnet ta problemstillinger og utfordringer som Glamox møter i det daglige, og anvendt noe av det i fagene sine «MAT110 Statistikk» og «SCM200 Lager- og produkssjonstyring». Faglærerne har hatt et ønske om å  sette teorien sin i kontekst med virkeligheten. Dette har resultert i øvings- og eksamensoppgaver som er basert på realistiske problemstillinger.

Å sette teorien i sammenheng med virkeligheten er ikke unikt, men en praksis som flere andre faglærere ved Høgskolen i Molde også anvender. Det å kunne sette teorien i kontekst til faktiske problemstillinger er med å øke evnen til studentene å forstå sammenhengen mellom teori og praksis.

Nysgjerrig på eksamensoppgaven fra 22. mai 2018?        Se her.

Usikker på løsningen?        Ta en titt her.

Av Even Molland
Publisert 6. nov. 2018 14:52 - Sist endret 26. nov. 2019 18:38