1. plass til "HelseHeltene" på Helselogistikkdagen

For andre år på rad arrangeres Helselogistikkdagen ved Høgskolen i Molde. Rundt 100 sykepleie- og IT-studenter, samt cirka 150 elever fra videregående skoler fra Molde, Rauma og Hustadvika deltok på arrangementet.

Bilde av studentene som vant førstepremie på helselogistikkdage. Gruppebilde av studenter med gavesjekk.

Vant juyens førstepris: Andrea Vonheim Bruaset, Marthe Emilie Drågen, Cathrine Myrbostad Sollid, Ida Katrine Sogge, Sarah Eliassen Stølen og Sunniva Haugen.

Løsningsforslag for utfordringer i helsesektoren

Sykepleie- og IT-studenter har i over fire uker jobbet med å finne løsninger på reelle utfordringer innen helselogistikk. Fredag skulle studentenes innovasjoner presenteres for både jurymedlemmer og medstudenter. Dagen endte i stor bravur fra samtlige.

App for kronisk syke barn vant førsteplass

Seieren gikk til studentgruppa bak den barnevennlige appen "HelseHeltene" som ble kåret til juryens favoritt. Prisvinnerne har skissert opp en app med undervisningsvideoer, spill og interaksjoner rettet mot barn med kronisk sykdom. Som dagens utkårede vinnerkonsept, fikk de 5000 kroner.

- I løpet av våre praksisperioder på studiet fant vi ut at barn med kroniske sykdommer får for lite og dårlig tilpasset informasjon. Så løsningen vår er en app som heter HelseHeltene. En barnevennlig app med alderstilpassede, pedagogiske informasjonsvideoer, samt pedagogiske spill og andre funksjoner, sier Andrea Vonheim Bruaset på vegne av gruppa.

Arbeidsliv og fagfolk sammen med studenter

Høgskolelektor Isabelle Lindseth Lorentzen ledet dagen, som arrangeres i samarbeid med Ungt Entreprenørskap, Helseinnovasjonssenteret, Helse Møre og Romsdal og innbyggerlaben Innom. Andreas Moan, prosjektdirektør i Helse Sør-Øst, åpnet som hovedtaler. 

Andreas Moan, prosjektdirektør i Helse Sør-Øst, var hovedtaler.
"Ikke se mørkt på fremtida, for det er mye bra som skjer. Vi trenger dere unge og vi har mye å lære av dere", sa Andreas Moan, prosjektdirektør i Helse Sør-Øst.

Sykepleier Vemund Varg Hoem, også kjent som Helsebrosjan i sosiale medier, var tilstede for andre år på rad. Han var begeistret for studentens presentasjoner og prosjekter.

- Det er mye vi som helsepersonell kaster bort tid på, det vet jeg selv av erfaring. Både som sykepleier og i hjemmesykepleien, også på akuttmottak. Vi må finne smarte løsninger som sparer oss tid og stress, og som gjør hverdagen vår enklere, sier Vemund Varg Hoem.

Vemund Varg Hoem, også kjent som Helsebrosjan, presenterte for studentene.
Helsebrosjan leverte et underholdende og faglig skråblikk på livet som sykepleier.

Entreprenørskap og samarbeid på tvers

- Jeg er imponert og veldig optimistisk med tanke på fremtiden. Her har vi sett kreativitet, hardt arbeid og samarbeid mellom ulike fagfelt. Det tror jeg også er en del av fremtiden; mer samarbeid på tvers for å løse utfordringene som kommer, sier Elin Mordal, rektor ved Høgskolen.

Rektor Elin Mordal taler til studentene.

- Høgskolen i Molde er stolte av å fremme entreprenørskap og innovasjon. Vi oppfordrer alle interesserte i Molde og Kristiansund, helsepersonell og utdanningsinstitusjoner til å følge med på de innovative prosjektene som våre studenter jobber med. Dette er en mulighet til å se fremtidens løsninger innen helse, sykepleie, logistikk og IT, fortsetter hun.

Helsebrosjan er imponert over studentenes prosjekter og hvordan de kan forbedre helsevesenet. Han oppsummerer dagen med følgende tre ord:

- Dette var engasjerende, motiverende og gøy!

Les mer

Sykepleiestudenter om helselogistikk: — Har lært en ny måte å tenke på (Panorama, 10.11.2023)

Vant med app for sjuke barn (rbnett.no, 14.11.2023)

 

 

Emneord: innovasjon, helselogistikk, logistikk, it, studenter, helse
Publisert 15. nov. 2023 10:30 - Sist endret 17. nov. 2023 09:09